Карамельний торт по-київськи: рецепт від фудблогерки з Луцька

Торт рецепт

Футблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати карамельний торт по-київськи.

Рецептом десерту дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Коржі

  • 170г зістарених білків (залиште білки при кімнатній температурі на 20 год);
  • дрібка солі та лимонної кислоти;
  • 220г цукру;
  • 40г борошна;
  • 130г подрібнених горіхів (шматочки повинні бути середнього розміру).

До білків додаємо лимонну кислоту ті сіль. Збиваємо до піннистої консистенції. По одній столовій ложці додаємо цукор з інтервалом у часі 10 секунд. При цьому, ми не перестаємо збивати масу на трішки вищих обертах міксера ніж середні. Після додавання цукру збиваємо меренгу до щільної консистенції ще кілька хвилин. Горіхи обʼєднуємо з борошном. У два прийоми вводимо у білки, акуратно вимішуємо. Розподіляємо масу по трьох формах, можна сушити без форм, намалювавши круги на пергаменті діаметром 18см.Сушимо коржі при 120 градусах близько двох годин. Даємо охолонути. Проходимось ножем по краях форм і акуратно знімаємо форми.

Крем 1

  • 400г вершкового масла кімнатної температури:
  • 390г вареного згущеного молока.

Масло збиваємо три хвилини, додаємо згущонку кімнатної температури до масла, вимішуємо до однорідності.

Крем 2

  • 200г вершкового масла кімнатної температури;
  • 140г білого згущеного молока;
  • 1ч.л ванільної пасти.

Масло збиваємо три хвилини. Додаємо згущонку та пасту. Перемішуємо крем до однорідності.

Ганаш

  • 140г шоколаду (молочний та чорний);
  • 200мл жирних вершків від 33%.

Вершки нагріти до 80 градусів, залити шоколад. Вимішати, закрити харчовою плівкою, поставити в холодильник на годину.

Як збирати торт, Юлія показала на відео.

Перед тим, як зверху торта викласти половину ганашу, готовий торт повинен постояти в холодильнику годинку. Другу половину шоколаду збиваємо до кремової консистенції і декоруємо торт. Даємо постояти в холодильнику 8-10 годин (краще цілу ніч). Для посилки, можна окремо спекти корж або збільшили кількість інгредієнтів на 1/4 (випікати 4 коржі).

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить