Сезон яблук: рецепт штруделя від луцької фудблогерки
У вересні в Україні починається активний сезон збору яблук. Тож на ринках та в супермаркетах можна знайти багато різних сортів цих фруктів.
Луцька фудблогерка Юлія Віліч розповіла, як приготувати смачний штрудель з родзинками та яблуками.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто (один штрудель)
- 150г просіяного борошна + 3г солі;
- 1 яйце;
- 50мл теплої води;
- 15г розтопленого вершкового масла.
Яйце з водою перемішуємо вінчиком, додаємо до борошна. Сюди ж додаємо воду. Замішуємо тісто. Окрему ємкість змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на годину.
Начинка
- 500г очищених і нарізаних на кубики яблук;
- 100г родзинок;
- 1ч.л кориці (з невеликою гіркою);
- 75г цукру.
Усі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на пів години. Лишню рідину, яка виділилась, забираємо.
Робочу поверхню та тісто щедро присипаємо борошном. Розкатуємо тісто у тонкий пласт, обрізаємо нерівні краї (див. відео). Змащуємо пласт з тіста розтопленим вершковим маслом (10-15г). Присипаємо сухарями. Викладаємо начинку не доходячи до бокових країв. В самому кінці рулета також начинку не викладаємо. Акуратно згортуємо рулет і закріплюємо краї.
Штрудель викладаємо на деко з пергаментом. Змащуємо невеликою кількістю розтопленого масла. Зверху робимо невеликі розрізи, щоб штрудель не розірвався при випіканні. Випікаємо 35-40хв при 190 градусах. За 5хв до кінця випікання змащуємо штрудель ще раз невеликою кількістю розтопленого масла. Готовий гарячий штрудель присипаємо пудрою.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- «Це шедевр!»: рецепт волинського сирника
- Не все так просто: як волинянам зберігати яблука на зиму
- «Смак дитинства»: рецепт молочного батона з яблучним варенням від волинського блогера-пекаря