Сезон яблук: рецепт штруделя від луцької фудблогерки

Штрудель

У вересні в Україні починається активний сезон збору яблук. Тож на ринках та в супермаркетах можна знайти багато різних сортів цих фруктів.

Луцька фудблогерка Юлія Віліч розповіла, як приготувати смачний штрудель з родзинками та яблуками. 

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Тісто (один штрудель)

  • 150г просіяного борошна + 3г солі;
  • 1 яйце;
  • 50мл теплої води;
  • 15г розтопленого вершкового масла.

Яйце з водою перемішуємо вінчиком, додаємо до борошна. Сюди ж додаємо воду. Замішуємо тісто. Окрему ємкість змащуємо невеликою кількістю олії, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на годину.

Начинка

  • 500г очищених і нарізаних на кубики яблук;
  • 100г родзинок;
  • 1ч.л кориці (з невеликою гіркою);
  • 75г цукру.

Усі інгредієнти перемішуємо і залишаємо на пів години. Лишню рідину, яка виділилась, забираємо.

Робочу поверхню та тісто щедро присипаємо борошном. Розкатуємо тісто у тонкий пласт, обрізаємо нерівні краї (див. відео). Змащуємо пласт з тіста розтопленим вершковим маслом (10-15г). Присипаємо сухарями. Викладаємо начинку не доходячи до бокових країв. В самому кінці рулета також начинку не викладаємо. Акуратно згортуємо рулет і закріплюємо краї.

Штрудель викладаємо на деко з пергаментом. Змащуємо невеликою кількістю розтопленого масла. Зверху робимо невеликі розрізи, щоб штрудель не розірвався при випіканні. Випікаємо 35-40хв при 190 градусах. За 5хв до кінця випікання змащуємо штрудель ще раз невеликою кількістю розтопленого масла. Готовий гарячий штрудель присипаємо пудрою.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Японський млинцевий торт з кремом
відео

Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки

SHUMEI запрошує на концерт у Луцьку: романтичний вечір до Дня закоханих

Вечір музики та кохання: у Луцьку виступить відомий артист SHUMEI

Луцьк прощається із захисниками України Андрієм Черняком і Артемом Петровським
фото

Два прощання в один день: лучани провели в останню путь Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Новий обов’язковий предмет для студентів: як проходитиме військова підготовка у вишах

Військова підготовка у вишах: що чекає луцьких студентів

Сирні коржики за домашнім рецептом
відео

Сирні коржики з дитинства: рецепт від луцької фудблогерки

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився
відео

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився

Монатік з дружиною та синами

Відомий співак з Луцька Monatik вперше прокоментував народження свого третього сина