«Це шедевр!»: рецепт волинського сирника
Луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилась рецептом волинського сирника з білим шоколадом, лимоном та чорницями.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Юлія сама так назвала цю страву.
«Аргументую. Він ягідний, а у лісах на Волині їх дуууже багато», - зазначає блогерка.
Рецепт:
- 800гр. кисломолочного сиру 9%;
- 130гр. цукру + 1 пакетик ванільного;
- 3 яйця;
- 50мл. жирних вершків (можна взяти дуже жирну сметану);
- 50гр. вершкового масла;
- 70гр. білого шоколаду;
- 50гр. манної крупи;
- цедра одного лимона;
- 60гр. ягідного пюре (чорниця, смородина - вони дають гарний колір).
Яйця, сир, цукор, вершки, цедру блендеруємо до однорідності. Розтоплюємо масло. В гаряче масло додаємо шоколад. Вимішуємо. Даємо охолонути до кім. температури. Додаємо до загальної маси + додаємо манну крупу. Знову блендеруємо.
В окрему ємкість відкладаємо 400гр. сирної маси. від загальної кількості і додаємо пюре (для пюре просто додайте до проблендерованої чорниці 2ч.л крохмалю і проваріть до загущення постійно помішуючи. Дайте охолонути). Вимішуємо ягідну масу лопаткою.
Далі у форму застелену пергаментом викладаємо половину білої маси. Розрівнюємо. Викладаємо всю ягідну масу. Знову вирівнюємо. Зверху викладаємо другу половину білої маси. Закриваємо верх пергаментом. Ставимо щось тяжке на форму (інші форми). Це щоб сирник не піднімався сильно. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180°. 35хв. Далі знімаємо гніт і ще випікаємо 15хв. Даємо сирнику охолонути у відкритій духовці у формі. Далі перевертаємо сирник на дошку, виймаємо і ставимо в холодильник.
Ягідна помадка:
- 70гр. чорничного пюре;
- 100гр. білого шоколаду;
- 60гр. вершків;
- 4 гр. желатину замоченого в 20м води.
Пюре нагріваємо з вершками. Додаємо желатин, вимішуємо до його розчинення. Додаємо шоколад. Вимішуємо. Даємо охолонути до кім. температури. Охолоджений сирник поливаємо помадкою.
«Це шедевр! Смакота! Аж слюнки потекли! Супер! Клас! Дуже апетитно», - пишуть у коментарях.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- «Смак дитинства»: рецепт молочного батона з яблучним варенням від волинського блогера-пекаря
- Смачний обід: як приготувати волинський борщ
- Сезон консервації на Волині: що можна закрити у вересні