«Смак дитинства»: рецепт молочного батона з яблучним варенням від волинського блогера-пекаря

«Смак дитинства»: рецепт молочного батона з яблучним варенням від волинського блогера-пекаря

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати батон з яблучним варенням.

Рецептом хлопець поділився у соціальній мережі «Instagram».

«Свіжий батон з яблучним варенням і холодним молоком - це один з моїх улюблених дитячих перекусів», - ділиться Дмитро.

Рецепт молочного батона

Інгредієнти:

  • 500г борошна (звичайного вищого гатунку)
  • 300г молока 2,5%
  • 20г дріжджів пресованих
  • 70г масла 82%
  • 50г цукру
  • 9г солі

Приготування

1. Борошно, молоко, дріжджі, масло,цукор та сіль додати в чашу міксера.

2. Змішати до однорідності протягом 7-10хв (довго вимішувати не потрібно), тісто повинно стати однорідним (але може трошки рватись).

3. Залишити на бродіння при кімнатній температурі на 2год, до збільшення в 2,5р

4. Добре виброджене тісто поділити по 475г і округлити

5. Сформувати та залишити на вистійку на 1,5-2год.(має вирости вдвічі

6. На вистояному тісті зробити надрізи

7. Випікати при температурі 180С (з конвекцією) протягом 22-25хв

Яблучне варення

Інгредієнти:

  • 1000г кислих яблук
  • 50г цукру

Приготування:

1.Нарізати яблука невеликими шматочками, поставити на середній вогонь та накрити кришкою.

2.Проварити протягом 20хв, час від часу помішуючи.

3.Коли яблука розваряться додати цукор і проварити протягом 1 хвилини.

4.Смакувати охолодженим.

«Класно! Дуже смачно! Смак дитинства», - пишуть у коментарях.

Читайте також:

Можливо зацікавить