«Смак дитинства»: рецепт молочного батона з яблучним варенням від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати батон з яблучним варенням.
Рецептом хлопець поділився у соціальній мережі «Instagram».
«Свіжий батон з яблучним варенням і холодним молоком - це один з моїх улюблених дитячих перекусів», - ділиться Дмитро.
Рецепт молочного батона
Інгредієнти:
- 500г борошна (звичайного вищого гатунку)
- 300г молока 2,5%
- 20г дріжджів пресованих
- 70г масла 82%
- 50г цукру
- 9г солі
Приготування
1. Борошно, молоко, дріжджі, масло,цукор та сіль додати в чашу міксера.
2. Змішати до однорідності протягом 7-10хв (довго вимішувати не потрібно), тісто повинно стати однорідним (але може трошки рватись).
3. Залишити на бродіння при кімнатній температурі на 2год, до збільшення в 2,5р
4. Добре виброджене тісто поділити по 475г і округлити
5. Сформувати та залишити на вистійку на 1,5-2год.(має вирости вдвічі
6. На вистояному тісті зробити надрізи
7. Випікати при температурі 180С (з конвекцією) протягом 22-25хв
Яблучне варення
Інгредієнти:
- 1000г кислих яблук
- 50г цукру
Приготування:
1.Нарізати яблука невеликими шматочками, поставити на середній вогонь та накрити кришкою.
2.Проварити протягом 20хв, час від часу помішуючи.
3.Коли яблука розваряться додати цукор і проварити протягом 1 хвилини.
4.Смакувати охолодженим.
«Класно! Дуже смачно! Смак дитинства», - пишуть у коментарях.
Читайте також:
- Сезон консервації на Волині: що можна закрити у вересні
- Смачний обід: як приготувати волинський борщ
- Можна насолодитися свіжими качанами навіть узимку: як волинянам заморозити капусту