Смачний обід: як приготувати волинський борщ

Рецепт смачного борщу

Борщ - одна з найпопулярніших страв нашої національної кухні. Звісно у кожному регіоні країни його готують по-різному зі своїми секретами. Розповіли, як приготувати волинський борщ на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні.

Про це пише ТСН.

Інгредієнти:

  • телячі реберця - 500 г
  • капуста - 800 г
  • помідори - 4 шт.
  • морква - 2 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • буряк - 250 г
  • цибуля - 1 шт.
  • вода - 2,5 л.
  • чорний мелений перець
  • лаврове листя
  • олія
  • сметана
  • зелень петрушки
  • сіль

Приготування:

Кістки відділіть від м'яса та покладіть у каструлю, залийте холодною водою та поставте варитися. Коли бульйон закипить, покладіть у нього м'ясо, яке ви зняли з кісток, відваріть до готовності та витягніть. Не забувайте водночас весь час знімати із бульйону піну, яка на ньому утворюється. Продовжуйте готувати бульйон із кістками на маленькому вогні ще 2 години.

Коли час мине, ліпше бульйон процідити. Так він буде чистим, і у борщі не буде зайвих кісток. Почистіть моркву, корінь петрушки та цибулю. Наріжте скибками, а цибулю півкільцями та обсмажте на пательні з оливковою олією.

Буряк помийте та відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.

Помідори підсмажте на пательні та протріть крізь сито. Можна також збити блендером.

У готовий та проціджений бульйон із кісток покладіть нашинковану капусту та буряк і варіть ще 10-15 хвилин.

Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції та перемішайте. Доведіть все до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще кілька хвилин.

Перед подаванням страви покладіть у тарілку шматочок м'яса, яке ви відварили, сметану та зелень петрушки.

Читайте також:

Можливо зацікавить