Смачний обід: як приготувати волинський борщ
Борщ - одна з найпопулярніших страв нашої національної кухні. Звісно у кожному регіоні країни його готують по-різному зі своїми секретами. Розповіли, як приготувати волинський борщ на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні.
Про це пише ТСН.
Інгредієнти:
- телячі реберця - 500 г
- капуста - 800 г
- помідори - 4 шт.
- морква - 2 шт.
- корінь петрушки - 1 шт.
- буряк - 250 г
- цибуля - 1 шт.
- вода - 2,5 л.
- чорний мелений перець
- лаврове листя
- олія
- сметана
- зелень петрушки
- сіль
Приготування:
Кістки відділіть від м'яса та покладіть у каструлю, залийте холодною водою та поставте варитися. Коли бульйон закипить, покладіть у нього м'ясо, яке ви зняли з кісток, відваріть до готовності та витягніть. Не забувайте водночас весь час знімати із бульйону піну, яка на ньому утворюється. Продовжуйте готувати бульйон із кістками на маленькому вогні ще 2 години.
Коли час мине, ліпше бульйон процідити. Так він буде чистим, і у борщі не буде зайвих кісток. Почистіть моркву, корінь петрушки та цибулю. Наріжте скибками, а цибулю півкільцями та обсмажте на пательні з оливковою олією.
Буряк помийте та відваріть. Почистіть і наріжте соломкою.
Помідори підсмажте на пательні та протріть крізь сито. Можна також збити блендером.
У готовий та проціджений бульйон із кісток покладіть нашинковану капусту та буряк і варіть ще 10-15 хвилин.
Додайте підсмажену моркву з цибулею, помідори, лавровий лист, спеції та перемішайте. Доведіть все до кипіння і залиште готуватися на маленькому вогні ще кілька хвилин.
Перед подаванням страви покладіть у тарілку шматочок м'яса, яке ви відварили, сметану та зелень петрушки.
Читайте також:
- Сезон консервації на Волині: що можна закрити у вересні
- «Вдвічі дешевша та набагато якісніша, ніж куплена»: рецепт рибної консерви від волинської господині
- Можна насолодитися свіжими качанами навіть узимку: як волинянам заморозити капусту