«Вдвічі дешевша та набагато якісніша, ніж куплена»: рецепт рибної консерви від волинської господині
Волинянка Олена Шломенко поділилась рецептом рибної консерви зі скумбрії.
Про це пише Район.Турійськ.
«Рецепт неймовірно простий, - каже господиня, - вибираю якісну заморожену скумбрію, чим більші рибини, тим краще, чищу, нарізаю на шматочки. На півлітрову баночку витрачаю одну рибину».
На дно банки пані Олена кладе: нарізану кілечками цибулю, декілька горошин чорного перцю, лавровий лист, горошину духмяного перцю. Далі розкладає рибу і додає столову ложку олії, чайну ложку солі, на кінчику ножа – цукру та доливає у банку холодну, кип‘ячену воду (по плечики, не вище, щоб не википало).
Банки пані Олена ставить в духовку, розігріту до на 150 градусів, як закипить, зменшує температуру до 140 градусів і тушкує три години. Рідина має набути карамельного кольору та зменшитись на половину.
Господиня радить закручувати ще киплячі банки, не перевертати їх і не накривати, а коли схолонуть – винести у погріб.
«Всім рекомендую, - пише пані Олена, - адже консерва вдвічі дешевша та набагато якісніша, ніж куплена. Мої сини та чоловік обожнюють таку рибку. За ціною кінцевий результат виходить приблизно 40 гривень за півлітрову баночку. Це супер!»
Читайте також:
- Швидко та смачно: футблогерка з Луцька поділилася рецептом сливового варення
- Ніжні та ароматні: волинський блогер-пекар поділився рецептом сінабонів
- Сезон консервації на Волині: як приготувати ідеальне варення