Поради для волинських господинь: що необхідно додати в цибулю, щоб вона не погнила та не проросла при зберіганні

Зберігання цибулі - щоб не гнила

Волиняни часто вирощують цибулю на своїх городах. Її зберігання не надто важка справа, яка має свої нюанси, завдяки яким овоч залишається цілим та неушкодженим протягом всіє зими.

Про те, як зберігати цибулю протягом зими за допомогою борошна, пише НВ.

Перед тим, як зайнятися підготовкою цибулі для зберігання необхідно упевнитися в тому, що вона добре висохла. Очистіть з неї залишки бруду та пилу, якщо вони є, та підготуйте паперові пакети й борошно.

Насипте на дно пакетів тонким шаром борошно, а зверху покладіть цибулю. Слідкуйте за тим, щоб цибулі не було тісно в пакеті, там має циркулювати повітря. Перекладіть цибулю шарами з борошном, доки пакет повністю не наповниться.

Присипте останній шар цибулі борошном та не забудьте ретельно запечатати пакет, щоб запобігти потраплянню вологи. Тоді в ньому утвориться мікросередовище, в якому не зможе утворитися цвіль і різноманітні бактерії, що сприяють виникненню процесу гниття.

Протягом всієї зими борошно в пакеті з цибулею буде поглинати зайву вологу, яку цибуля може виділяти природним шляхом і зведе до мінімуму можливість її передчасного проростання.

Читайте також:

Можливо зацікавить