Проста та цікава закуска для святкового столу: рецепт профітролів від луцької фудблогерки

Смачна закуска -рецепт профітролів від учасниці Мастершеф

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом простої та цікавої закуски на святковий стіл або просто поїсти.

Про те, як приготувати профітролі дівчина розповіла  у соціальній мережі «Instagram».

Профітролі

  • 100мл води;
  • 50г вершкового масла;
  • 1/3ч.л солі;
  • 80г борошна;
  • 2.5-3 яйця категорії С1.

В каструлю заливаємо воду, додаємо сіль та масло. Чекаємо доки рідина почне закипати і відразу засипаємо в каструльку борошно. Заварюємо тісто активно помішуючи його лопаткою або ложкою. Даємо тістові охолонути впродовж 5хв., далі потрохи додаємо злегка збиті вінчиком яйця. Тісто спочатку буде важко перемішуватись, проте, продовжуйте.

Готове тісто ледве сповзає з лопатки утворюючи «язички», як на відео. Наступним кроком поміщаємо тісто до кондитерського мішка з насадкою і відсаджуємо невеличкі профітрольки на деко застелене пергаментом. Ставимо випікатись в добре розігріту духовку до 210 градусів на 25хв. Далі температуру понижуємо до 180 градусів і випікаємо ще орієнтовно 10хв.

Зверху профітролі повинні добре зарум‘янитись, бути легенькими та порожніми всередині. Даємо заготовкам охолонути.

Салат

  • 70г відвареного курячого філе;
  • 50г помідора;
  • 50г огірка;
  • 20г оливок;
  • 30г натертого твердого сиру;
  • сіль, перець, майонез.

Усі інгредієнти потрібно дрібно порізати, посолити та поперчити і додати майонез за смаком. З профітролів зрізаємо шапочки і всередину кожного викладаємо салат. Зверху задекорувала закуски маринованими грибами.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить