Біля Луцька батько учениці поцупив шкільні ноутбуки та здав їх у ломбард

Біля Луцька батько учениці поцупив шкільні ноутбуки та здав їх у ломбард

Уночі заліз до шкіл у Сокиричах та Прилуцькому Луцького району і вкрав ноутбуки. Згодом техніка опинилася в ломбарді. У злочині слідчі звинувачують пенсіонера. Він ризикує сісти за ґрати.

Прикрі випадки сталися у 2019 році. Волинянин переконує, що не винен, інформують Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Спершу зловмисник проник у школу в Сокиричах.

«Скориставшись відсутністю поряд людей, шляхом злому за допомогою металевого прута дверей, що ведуть у спортивний зал вказаної вище школи, проник через двері всередину школи, де в подальшому за допомогою вказаного прута виламав двері одного з кабінетів, звідки вчинив крадіжку ноутбука та двох колонок до вказаного ноутбука, які перебували на балансі школи, завдавши своїми діями майнової шкоди на загальну суму 13 016 гривень», – йдеться у судових документах.

Через день чоловік вдерся до прилуцької школи, влізши всередину через вікно вбиральні. Вкрав кілька ноутбуків. Так вважають слідчі, але доказів того, що волинянин обікрав школу в Прилуцькому, суд не побачив і виправдав обвинуваченого. А от у крадіжці в Сокиричах чоловіка визнали винним.

Сам обвинувачений запевняв, що того дня приходив до школи, бо хотів порозмовляти з директором про успішність доньки. А от як у нього опинився шкільний ноутбук? Нібито, він купив його в ломбарді.

«Щодо передачі ноутбука свідку ОСОБА_7, пояснив, що у вересні 2019 року справді звернувся до останньої з проханням здати до ломбарду належний йому гаджет чорного кольору, який у липні-серпні 2019 року був придбаний ним в одному із відділень ломбарду Луцька орієнтовно за три тисячі гривень. Така поведінка була викликана необхідністю в коштах на лікування сина його співмешканки», – зазначено у вироці суду.

Ківерцівський суд присудив чоловікові п’ять років ув’язнення. Тепер ця справа – в апеляції.

Читайте також: 

Можливо зацікавить