Борщова заправка: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Смончук розповіла, як приготувати борщову заправку.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
«Це може бути заправка до борщу або ж самостійний салат. Це дуже смачно, раджу зберегти рецепт і приготувати», - зазначила Юлія.
З порції виходить 4-4,5 літри
Інгредієнти:
- буряк червоний варений - 3 кг;
- цибуля (середня)- 4-5 шт;
- перець - 1 кг;
- олія - 1 скл (200 мл);
- оцет - 1 скл;
- вода - 1 скл;
- цукор - 1 скл;
- сіль - 1.5 ст.л;
Відварений буряк потерти на велику терку, дрібно порізати цибулю і перець. Все це викласти в каструлю. Змішати олію, оцет, воду, цукор і сіль і залити овочі. Поставити на середній вогонь і варити періодично помішуючи 25-30 хв від закипання. Розкладаємо гарячим в стерильні банки і закатуємо.
Зберігати в прохолодному місці.
Читайте також:
- Буде м'яким та не втратить користі: як швидко зварити буряк
- Осіння випічка: рецепт шоколадних сінабонів від луцької фудблогерки
- 5 критичних помилок при приготуванні квашеної капусти