Через підпали трави у Луцькому районі загинули дві жінки

Через підпали трави у Луцькому районі загинули дві жінки

З початку 2022 року на Волині внаслідок підпалів сухої рослинності загинули двоє волинян. Обидва випадки трапились у серпні.

Про це йшлося на спільному брифінгу представників Волинської екологічної інспекції, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Захід відбувся у середу, 7 вересня, пише Район.Луцьк.

Заступник начальника ГУ ДСНС Волині Костянтин Романчук розповів, що трагічні випадки трапилися в Городищенській та Олицькій громадах у серпні цього року.

В обох випадках жінки спалювали суху рослинність і в них загорівся одяг. Потерпілі отримали значну кількість опіків і згодом померли в медичних закладах, – зазначив чоловік.

За його словами, подібний інцидент трапився і в травні. Тоді людина зазнала травм, але, на щастя, залишилася жива.

Фахівець розповів, що, спалюючи суху рослинність, люди не лише нехтують законом, який забороняє це робити, а й не дбають про власну безпеку, майно і навколишнє середовище.

Кожен ніби й старається навести лад на своїй ділянці, утилізуючи якісь післяжнивні залишки  чи бур’яни. Але не враховує відповідні вимоги пожежної безпеки, не враховує напрямок вітру і те, що ділянка не забезпечена первинними засобами пожежогасіння чи розривами. Тому пожежа швидко розповсюджується, – каже надзвичайник.

Він додає, що вогонь може перекинутися, на лісові масиви, де його гасіння дуже складне і потребує багато сил та матеріальних ресурсів. Нерідко полум’я переходить і на торфовища.

Нещодавно особовий склад близько місяця гасив пожежу на торфовищі. Можете лише уявити, скільки палива та ресурсів громади у ДСНС пішло на це, –зазначив Костянтин Романчук. 

Можливо зацікавить