Чим підживити перець у серпні: простий настій зробить плоди великими й солодкими

Як продовжити плодоношення перцю

У серпні врожай болгарського перцю може порадувати вас великими, соковитими та солодкими плодами — або ж розчарувати дрібними й несмачними перчинами. Різниця часто полягає у правильному підживленні.

Саме на цьому етапі вирішальним фактором стає калій. Цей елемент відповідає за налив плодів, їхній розмір, соковитість та насичений смак. Більше того, калій допомагає підвищити вміст цукрів у перці, роблячи його справді солодким і ароматним. Тож, якщо хочете зібрати врожай, який вразить і виглядом, і смаком, варто подбати про серпневу «дієту» ваших кущів, пишуть Добрі новини.

Одним із найкращих джерел натурального калію вважають настій на основі звичайної бананової шкірки. Такі доступні кожному компоненти легко засвоюються рослинами та дають швидкий видимий ефект. Калій активізує транспорт живильних речовин до плодів, забезпечуючи інтенсивний ріст. Він також сприяє зміцненню стінок клітин, що робить перець щільним.

Що вже казати про те, що цей елемент допомагає рослинам ефективніше використовувати воду та набагато легше переносити серпневі перепади температури. Він прискорює дозрівання зав’язей. Бананову шкірку – 50 грамів – потрібно подрібнити та висипати у відро з 10 літрами води кімнатної температури. Настоюйте добриво 3-4 дні в теплому місці до появи характерного аромату.

Отриманий розчин використовуйте для кореневого поливу, попередньо його треба розбавити чистою водою в пропорції 1:5 для бананового настою. Ви можете використовувати добриво і для позакореневого підживлення, зменшивши концентрацію вдвічі. Найкращий час для внесення – вечір похмурого дня або ранок. Проводять обробку кожні 10-14 днів, завершуючи у першій декаді вересня.

Читайте також:

Можливо зацікавить