Волинський депутат вимагає розірвати усі договори з МП на Волині

Волинський депутат вимагає розірвати усі договори з МП на Волині

Волинський депутат Андрій Бокоч звернув увагу про необхідність розірвання релігійних зв’язків із країною-агресоркою.

Про це у четвер, 13 липня повідомив депутат на сесії обласної ради.

Вкотре депутат звернув увагу на розірвання зв'язків із країною-агресоркою.

Андрій Бокоч наголосив, що неодноразово на сесії озвучувалося питання про необхідність розірвання договорів про оренду культових споруд із релігійними громадами московською патріархату.

«Духовенство московського патріархату стверджує, що нібито є незалежним від російської православної церкви, проте вони і надалі зомбують своїх прихильників в Україні, нав’язують ворожі наративи, провокують до агресії, підбурюють громадян до непокори та негативно налаштовують щодо діяльності представників різних гілок влади в час широкомасштабної війни з агресором», – зазначив депутат.

Зі слів депутата, необхідно розпочати активну та результативну роботу щодо розірвання договорів оренди культових споруд, які орендують організації московського патріархату.

А саме комплексу Успенського собору у Володимирі (договір укладений до 1 червня 2024 року) , комплексу будівель Зимненського монастиря (договір укладений у 2020 році і діє до 2069 року), а також комплексу будівель Низкиничівського монастиря (договір укладений у 2020 році і діє до 2069 року).

«Це пам’ятки архітектури національного значення, світки нашого славетного історичного минулого, наша культурна спадщина. Це велика ганьба, що в їхніх стінах надалі господарюють представники релігійної структури, керівництво якої знаходиться в Росії», – зазначив Андрій Бокоч.

Він нагадав, що народний депутат Ігор Гузь нещодавно зібрав 46 підписів депутатів ВРУ для розгляду цього питання у Волинській області і через два дні відбулася перевірка, але жодних порушень ніде не виявлено.

«Скільки ми ще будемо терпіти московський патріархат на наших теренах», – зауважив депутат.

Читайте також:

• У Луцькому районі митрополит Михаїл молився у храмі релігійної громади, яка перейшла до ПЦУ

• У Луцьку неадекватна жінка посеред білого дня кидалася з ножами на перехожих

• Скандал у бригаді «Маґура»: замість Маркуса призначили нового сержанта

Можливо зацікавить