Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

У вівторок, 12 вересня, простір «ВОНА хаб» відзначив свій перший День народження. Хаб, у який звернулися понад 1 000 жінок, що постраждали від домашнього насильства, надає допомогу у пошуку роботи, започаткуванні власного бізнесу, підтримку психолога, можливість пройти професійні курси тощо. 

У Луцьку простір допомоги жінкам, які опинилися у складних життєвих обставинах, став сьомим офлайн-хабом в Україні. Відкриттю проєкту сприяла Луцька міська рада та благодійні фонди, а реалізується він UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Координаторка «ВОНА хабу» у Луцьку Ліна Галан розповіла, що за рік продуктивної роботи хабу 595 клієнток отримали професійні консультації, 103 - пройшли спеціалізовані курси, де здобули нові знання, 806 - взяли участь у тренінгах та лекторіях, а 25 - відкрили власну справу.

«Ми мали можливість проконсультувати клієнток, працевлаштувати за підтримки центру зайнятості, громадських та благодійних організацій, а також мотивувати їх до самозайнятості. За рік діяльності наш хаб уже міцно стоїть на ногах та впевнено крокує у майбутнє», - зазначила Ліна Галан.

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

Хаб «ВОНА» розшифровується як «Вільна. Окрилена. Незалежна. Амбітна» та покликаний допомагати жінкам, до яких доля була не надто прихильною. Тут кожна може повірити у власні сили, знайти підтримку та розкрити свій творчий та професійний потенціал.

Привітати «ВОНА хаб» із Днем народження завітала народна депутатка України Ірина Констанкевич. Вона зауважила, що завдяки діяльності хабу міжнародні партнери бачать наш потенціал і хочуть допомагати.

«Ті проєкти, які ви робите, для мене завжди є маркером позитивних змін в країні, які відбуваються не завдяки, а всупереч обставинам. У вашій діяльності я бачу ресурс, який надихає не тільки наше суспільство у важкий військовий час, а й міжнародних партнерів, які бачать наш потенціал. Тобто, це потужний фундамент та рушійна сила йти далі», - наголосила народна депутатка.

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

Людей, які сприяли діяльності проєкту, відзначили подяками за підримку.

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

З вітальним словом до присутніх звернулася також заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк:

«Цей проєкт був одразу запрограмований на успіх. У просторі «ВОНА хаб» не просто надають допомогу, а ще й забезпечують інструментами, щоб вийти з тієї чи іншої ситуації. Тут є величезна синергія спільної роботи», - наголосила посадовиця.

Наприкінці заходу всі гуртом висадили дерева на алеї «Жіноча сила». Для цього обрали особливі саджанці - ті, які є витривалими, стійкими, мають здатність до зцілення - тобто символізують усі цінності хабу. 

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

За рік діяльності до хабу зверталися жінки різного віку, але найбільше - 36-59 років, таких клієнток - 63 відсотка. Найменше - 4 відсотка, - це жінки віком 60 та більше років.

Приміщення «ВОНА хаб» розташоване на вулиці Шота Руставелі, 9. Тут є декілька кімнат для консультацій, тренінгів, лекцій, а також дитяча кімната. Представники проєкту консультують жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах, повністю конфіденційно, підтримують на всіх етапах пошуку роботи або започаткуванні власного бізнесу, надають психологічну допомогу та можливості освоїти нові професії. 

Допомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народженняДопомогли понад тисячі жінок: як простір у Луцьку відзначав День народження

Читайте також:

Можливо зацікавить