FeNO тест – новий інструмент діагностики та визначення астми

Діагностика астми

Захворювань дихальних шляхів не так багато, а одне з них – це астма. Саме цю проблему найчастіше діагностують і в сучасних реаліях успішно лікують її, створюючи комфортні умови для хворого. Це хоч і хронічне захворювання, але методики спрямовані на полегшення симптомів та усунення нападів при їх появі.

Для точного визначення цієї проблеми існує так званий FeNO тест. З його допомогою відбувається вимірювання фракціонованого рівня оксиду азоту, що видихається людиною. Саме оксид азоту дозволить визначити, чи є у дихальних шляхах запалення. Застосовуючи фено тест, є можливість за лічені хвилини поставити діагноз і визначити проблему. Особливої підготовки пацієнт не повинен проходити.

Коли потрібно пройти тест?

Його можливості дозволяють виконувати численні завдання:

  1. Діагностика астми. Застосування такого тесту формує загальну картину захворювання, особливо слід використовувати в ситуаціях, коли традиційні методи дають розпливчасті результати;
  2. Перевірка ефективність лікування. При регулярному проведенні тесту вдасться визначити, наскільки вибрані інструменти та методики лікування є ефективними у конкретному випадку;
  3. Визначення тригерів. За допомогою тесту визначається набір алергенів та причин, що провокують розвиток астми;
  4. Оцінка запальних процесів. Наявність хронічного запалення змушує використовувати тест для постійної оцінки стану пацієнта, застосовуючи різні методики лікування.

За відсутності ясності із застосуванням традиційних інструментів лікарі використовують FeNO тест, забезпечуючи повне формування картини хворого.

Як відбувається тест?

Алгоритм дій передбачає проходження наступних етапів:

  1. Глибокий видих;
  2. Глибокий вдих через спеціальний мундштук;
  3. Повільно видихати через мундштук, стежачи за інформацією на екрані;
  4. Оцінити результат за одну хвилину.

Основою виконання цієї процедури є обладнання NIOX VERO, забезпечуючи швидкий та точний результат короткочасного дослідження.

Переваги тесту

Він однаково ефективно підходить для дорослих та дітей. Завдяки кільком видам анімації дітлахам буде цікаво проходити тест, адже створюється формат гри. Декілька режимів видиху призначені для дорослих та дітей, вони відрізнятимуться кількістю секунд.

Цей тест можна пройти в клініці «Діверо», де підготують комфортні умови для пацієнта та сформують нормальні умови для лікування у майбутньому. Над розробкою індивідуального плану лікування працюватимуть досвідчені лікарі.

Читайте також:

Можливо зацікавить