Голубці за рецептом волинянки стали національним надбанням України
Нещодавно елемент НКС «Приготування української традиційної страви «Голубці» було внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Спеціалісти обласного науково-методичного центру культури за основу вивчення взяли традиції приготування голубців у населених пунктах Волині, серед яких і селище Шацьк.
Про це повідомили Волинським новинам у Шацькому будинку культури.
Своїм рецептом поділилася заслужена працівниця сфери послуг Мирослава Ковч. Перейняла господиня приготування голубців від своєї мами Корчук Марії Омелянівни, яка навчилася цього від своєї мами Олени.
Та на цьому елементі дослідження НКС шачани не зупиняються.
Так, до обласного реєстру внесено «Традицію плетіння кошиків з коріння сосни». Носіями цього елемента НКС є Володимир Островець, Василь Горун, Микола Мегель, Віталій Лукашук, Микола Оніщук ( всі з села Хрипськ), Володимир Дударчук (Шацьк), Микола Шепелюк (Вілиця), Іван Корінь (Ростань).
Читайте також:
- «Прочитала оголошення і вступила до війська»: 56-річна волинянка готує їжу для бійців на сході
- Голубці та ткацтво Волині стали національним надбанням