Голубці за рецептом волинянки стали національним надбанням України

Голубці за рецептом волинянки стали національним надбанням України

Нещодавно елемент НКС «Приготування української традиційної страви «Голубці» було внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Спеціалісти обласного науково-методичного центру культури за основу вивчення взяли традиції приготування голубців у населених пунктах Волині, серед яких і селище Шацьк.

Про це повідомили Волинським новинам у Шацькому будинку культури.

Своїм рецептом поділилася заслужена працівниця сфери послуг Мирослава Ковч. Перейняла господиня приготування голубців від своєї мами Корчук Марії Омелянівни, яка навчилася цього від своєї мами Олени.

Голубці за рецептом волинянки стали національним надбанням України

Та на цьому елементі дослідження НКС шачани не зупиняються.

Так, до обласного реєстру внесено «Традицію плетіння кошиків з коріння сосни». Носіями цього елемента НКС є Володимир Островець, Василь Горун, Микола Мегель, Віталій Лукашук, Микола Оніщук ( всі з села Хрипськ), Володимир Дударчук (Шацьк), Микола Шепелюк (Вілиця), Іван Корінь (Ростань).

Голубці за рецептом волинянки стали національним надбанням УкраїниГолубці за рецептом волинянки стали національним надбанням УкраїниГолубці за рецептом волинянки стали національним надбанням України

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Не переїсти, а посмакувати: поради гастроентерологині з Луцька, як правильно вийти з посту
відео

Не переїсти, а посмакувати: поради гастроентерологині з Луцька, як правильно вийти з посту

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

10 кулінарних секретів, щоб паска вдалася з першого разу: поради від луцької фудблогерки

10 кулінарних секретів, щоб паска вдалася з першого разу: поради від луцької фудблогерки

Має волокнисту структуру і довго не черствіє: рецепт паски від луцької фудблогерки

Має волокнисту структуру і довго не черствіє: рецепт паски від луцької фудблогерки

Овочевий бум на ринках Луцька: скільки коштують огірки, редиска та молода картопля

Овочевий бум на ринках Луцька: скільки коштують огірки, редиска та молода картопля

Швидкий рецепт великодньої паски

Швидка паска від волинського блогера-пекаря: простий рецепт, що вразить смаком

Домашній великодній крафін із родзинками та цукровою пудрою — святкова альтернатива пасці

Альтернатива класичній пасці: рецепт крафіна від луцької фудблогерки

Без синтетичних барвників і зайвих витрат: як легко пофарбувати яйця вдома

Без синтетичних барвників і зайвих витрат: як легко пофарбувати яйця вдома

Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом

Розкішні дубайські паски з фісташками: луцька фудблогерка поділилась рецептом