Господині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точках

Господині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точках

З перших днів війни громада села Чорниж Колківської територіальної громади Луцького району створила свій сільський волонтерський центр. Про це повідомляє благодійний Фонд "Добра Справа"

«Спочатку був шок. Потім зрозуміли, що маємо допомагати війську, а тепер ще й переселенцям. Проте, людей треба було організувати та налаштувати на роботу. Нас згуртувала Валентина Кирилюк, яка координує всю нашу роботу», - розповідає господиня-волонтерка Любов Сокол, чоловік якої зараз у війську захищає українців від російської агресії.

Печуть хліб, пиріжки, печиво, ліплять вареники, виготовляють тушонки.

«За тиждень виготовляємо до 350 банок тушонок. 20 ящиків пирогів та печива. 30 жінок щодня печуть домашній хліб вагою до 1,3 кілограма паляниця. Спочатку була проблема з мукою. Дякуємо Благодійному фонду «Добра справа» за те, що надали нам муку.

Потім закупили 2 тони зерна і змололи на муку. Купили 180 кілограмів курятини по закупівельних цінах. До тушонок додаємо крупи, які теж шукаємо, де можна купити дешевше. Не вистачає півлітрових банок. Можливо хтось може допомогти придбати чи просто нам надати. Працюємо, бо у такий важкий для нашої країни час не можемо стояти осторонь», - каже Валентина Кирилюк.

«Село згуртоване як ніколи. Активно долучились до волонтерства християни Української Церкви Християн Віри Євангельської. Ніхто не стоїть осторонь. Купують м‘ясо на тушонки», - повідомила староста села Тетяна Оніщук.

«Ми маємо допомагати людям, які знаходяться у важкому становищі через війну. Я привозив до Маріуполя на блок-пост продукти та хліб і роздавав усім, хто виходив з підвалів, виходив з міста. Люди дякували і казали, що по 12 днів не їли хліба. Одна маленька дівчинка подарувала мені яблуко. Це - найдорожчий подарунок. Ми мусимо працювати задля перемоги. Нам Бог допомагає та оберігає», - впевнений волонтер Михайло Сидорчук, який доставляє харчі у гарячі точки, де ведуться бойові дії.

Господині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точкахГосподині волинського села готують тушонки, печуть пироги та хліб для військових, та мешканців міст у гарячих точках

Можливо зацікавить