Люди готові чекати смаколик по 2-3 години: булочки з сиром зробили фурор у Луцьку. Відео

Люди готові чекати смаколик по 2-3 години: булочки з сиром зробили фурор у Луцьку. Відео

Булочки з розтопленим сиром всередині, які роблять у центрі Луцька, за якийсь місяць стали чомусь дуже популярними. Своєї черги отримати невеличкий смаколик люди інколи чекають по 2-3 години, і навіть, якщо вірити продавцям, приїздять його спробувати зі Львова і Києва. 

Черга більше як на годину наперед і це при тому, що «CHEESY» відкриті тільки місяць. Знаменита луцька булка з сиром зробила фурор у соцмережах. Про те, як дівчата починали та відкривали бізнес, журналісти говорили безпосередньо з власницями, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Віка і Даша - подруги ще з 8 класу. Про спільний бізнес мріяли вже давно. І не просто мріяли, а й пробували робити. Створювали і продавали декоративні свічки та посуд з гіпсу. 

«Де Марусю не носило, спочатку все почалось з базару. Я продавала на базарі гриби з 11 років, тато назбирає, я продам, яблука і так далі. Потім почала сама щось садити, сама продавати», - каже співвласниця «CHEESY» Віка.

Ідея нової справи спала на думку, коли дівчата залипали у тіктоці.

«Як якийсь чоловік і жінка їдять булки з сиром, вони прямо кусають і той сир так тягнеться. Я думаю, Боже, я це хочу», - пригадує Віка. 

Де ж звичайні студентки, до речі, Віка вчиться на підприємицю, а Даша - на фармацевтку, знайшли гроші на такий бізнес? У дівчат батьки - підприємці, але кажуть - заробили свої - без допомоги мами й тата. 

«Завжди відкладали, бо знали, що десь нам стрельне і десь ми захочемо щось. Ми рік-півтора тому почали працювати і Даша вже би все потратила. Але добре, шо Віка заставила це все відкладати. Кажу, нащо тобі ті гроші, тебе ж батьки забезпечують, давай відкладати і навідкладали», - кажуть дівчата. 

Пошук постачальників, купівля обладнання, розробка рецепту і планування фасаду - це все мали встигнути дівчата менше як за 3 тижні. Найскладніше, запевняють, було зробити так, щоб сир тягнувся. До речі, рецептуру тримають в секреті. Кажуть тільки, що там є 3 види сиру. 

Зрештою, під час численних експериментів вдома бажану консистенцію таки вивели. Але радіти було рано.

«За 2 дні до відкриття ми сиділи тут в будиночку, ми пробували це робити і в нас вже починалися істерики і паніка, бо в нас нічого не виходило. В нас чізі робився за 15 хвилин, більше навіть по 20 хвилин, ми його проварювали, сир в нас був рідкий або густий», - ділиться Віка. 

Проблема, кажуть дівчата, була у потужності плити, тож за 2 дні до відкриття довелось купувати нову. Ну і, звісно, без виробничих травм не обійшлось. 

І все ж, для того, аби робити чізі, треба всього лиш плита, гриль, холодильник і кастрюлі, - кажуть співвласниці.

Постачальників, згадують, знайти було легко. Щось шукали в інтернеті, а щось підказали батьки. 

«А потім просто Вікі тато нам набирає каже, слухайте, я найшов склад з сиром, приїхали, дивимося - є весь сир, що нам треба. Підписали договір і в них все беремо», - розповіла Даша.

До речі, батькам про відкриття власного бізнесу сказали вже після того, як заплатили оренду та почали офіційно оформляти точку. 

Сир і булочки - не єдине, що використовують у роботі дівчата. Є ще додатки - свіжі помідори, квашені огірки, м'ясо курки.

«Наприклад, помідори і так далі ми купуємо на базарі, тому що це домашнє, хочеться, щоб все було домашнє, а не магазинне. Огірочки в нас домашні, огірочки моєї бабусі, он курочку Віка пече вдома, додатки такі натуральні», - наголошують Віка і Даша. 

Дівчата дають роботу студентам. Зізнаються, пізнали цей досвід на собі. Коли хочеться бути самостійним і з власними коштами, а на роботу ніхто брати не хоче. Всього над «CHEESY» трудяться аж близько 10 людей. Одночасно на точці працює троє-четверо.   

«Хочем дати можливість студентам змогти заробляти, бути незалежними від батьків, тому в нас зараз працюють по 16-17 років, ну не на повний робочий день - по пару годин працюють в вільний від навчання час», - додають дівчата. 

Про таку швидку популярність і мріяти не могли. Кажуть, спершу хотіли продати хоча би 10 булок в день. А зараз, коли щодня збувають 130, вже мають в планах відкрити ще одну точку «CHEESY», можливо, навіть заклад. До речі, тепер дівчата самі - героїні тіктоку: їхні відео з чізі набирають до сотень тисяч переглядів.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Пожежі в селі Певжа Рівненської області

Страшна пожежа на Рівненщині: врятоване немовля у важкому стані повезли до Луцька

Вона сказала «ТАК»: на виставці у Луцьку хлопець освідчився своїй коханій

Вона сказала «ТАК»: на виставці у Луцьку хлопець освідчився своїй коханій

Жителька Луцька варить 10 сортів сиру вдома на кухні і хоче зробити на цьому бізнес
відео
фото

Жителька Луцька варить 10 сортів сиру вдома на кухні і хоче зробити на цьому бізнес

Як приготувати смачні панкейки
відео

Сезонна страва: рецепт гарбузових панкейків від луцької фудблогерки

У Луцьку автомобіль в'їхав у бус: травмувався один із водіїв

У Луцьку автомобіль в'їхав у бус: травмувався один із водіїв

Зустріч із військовими та кіноперегляд: у Луцьку відзначили тисячу днів спротиву та боротьби
відео
фото

Зустріч із військовими та кіноперегляд: у Луцьку відзначили тисячу днів спротиву та боротьби

У Луцьку продають зоомагазин за пів мільйона гривень

У Луцьку продають зоомагазин за пів мільйона гривень

Ароматні осінні булочки: рецепт сінабонів від луцької фудблогерки

Ароматні осінні булочки: рецепт сінабонів від луцької фудблогерки

«Легко говорити сидячи на дивані»: екзбірник заступився за футболіста після наїзду відомого тренера з Луцька

«Легко говорити сидячи на дивані»: екзбірник заступився за футболіста після наїзду відомого тренера з Луцька