Хрумка квашена капуста на зиму: простий рецепт

Дуже смачна квашена капуста

Домашня квашена капуста — улюблена закуска багатьох. Ця заготовка може вживатися як самостійна страва та як інгредієнт у салатах.

Простий рецепт квашеної капусти швидкого приготування в банках, - пише Еспресо TVІнгредієнти:

  • білокачанна капуста - 3 кг
  • морква - 200 г
  • десять штук чорного перцю горошок
  • перець запашний – п’ять штук
  • лавровий лист – три штуки
  • сіль - 75 г

Покроковий рецепт приготування квашеної капусти:

  • знімаємо з капусти верхні листочки
  • очищаємо моркву від шкірки
  • очищаємо всі овочі
  • миємо під проточною водою
  • нарізаємо капусту ножиком не дуже дрібно
  • далі натираємо моркву на спеціальній тертці для корейської моркви
  • перекладаємо нашатковану капусту в глибоку миску
  • жмакаємо її руками, щоб капуста пустила сік
  • додаємо натерту моркву
  • додаємо гострий та запашний перець горошком
  • додаємо три столові ложки солі
  • перемішуємо
  • перекладаємо капусту в чисту банку невеликими частинами
  • щільно утрамбовуємо
  • за кожним прошарком капусти під стінку банки кладемо лавровий лист
  • виливаємо у банку з миски той сік, який у нас залишився
  • накриваємо кришкою
  • ставимо на тарілку
  • залишаємо капусту в теплі на тиждень
  • час до часу випускаємо з банки повітря.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Ароматний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який завжди вдається

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Кінець листопада - початок грудня - найкращий час для посадки озимої цибулі: сприятливі дні за місячним календарем

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Пісне печиво виходить смачніше, ніж магазинне: найкращі швидкі рецепти

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Мочені яблука, які «вибухають» смаком: простий рецепт, що зберігається всю зиму

Страви, що пережили століття: як Волинь відроджує свою поліську кухню

Страви, що пережили століття: як Волинь відроджує свою поліську кухню

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху

Перед смаженням не обвалюйте рибу в борошні: як уникнути бризок олії та запаху

Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Ніжні яблучні оладки за 10 хвилин: ароматний сніданок, який під силу кожному

Як укрити гортензію на зиму: не зробіть цих помилок

Як укрити гортензію на зиму: не зробіть цих помилок

Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла

Яблучний пиріг без духовки: простий рецепт на сковороді, який рятує під час відключень світла