Як приготувати моркву по-корейськи в банках на зиму: простий рецепт
Морква по-корейськи – смачний салат з нарізаної моркви у вигляді соломки. У салат додають різні спеції. Такий салат можна використовувати як інгредієнт для приготування різних страв. Пропонуємо приготувати такий салат на зиму.
Рецепт моркви по-корейськи на зиму, - пише Clutch.ua.
Для приготування моркви по-корейськи на зиму нам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 кілограми моркви;
- 4 зубчика часнику;
- 1,5 столові ложки коріандру;
- 1,5 столові ложки солі;
- 1 чайну ложку червоного гострого перцю;
- 5 столових ложок цукру;
- 100 мілілітрів води;
- 100 мілілітрів оцту 9%;
- 100 мілілітрів рослинної олії.
Спосіб приготування
Беремо моркву, очищаємо від шкірки. У чистому вигляді нам потрібно 1,5 кілограми моркви. Натираємо на тертці для корейської моркви. Далі очищаємо часник від шкірки та видавлюємо 4 зубчики до моркви.
Далі починаємо додавати спеції -1,5 столові ложки коріандру, 1,5 столові ложки солі, 1 чайну ложку червоного гострого перцю та 5 столових ложок цукру. Також додаємо 100 мілілітрів води та 100 мілілітрів оцту 9%, 100 мілілітрів рослинної олії.
Все ретельно перемішуємо руками, щоб морква дала сік. Накриваємо кришкою і на 12 годин прибираємо в холодильник.
Далі готуємо банки для консервації. Вони обов’язково мають бути стерилізованими. Це можна зробити або на паровій бані, або помістивши банки в духовку.
Далі розкладаємо моркву по банкам, заливаємо маринадом-соком, який залишився і ставимо стерилізуватися на 15 хвилин. Після закручуємо кришками, перевертаємо та закриваємо теплими покривалами.
Читайте також:
- Як зробити тушонку з риби в духовці на зиму: вийде смачніша, ніж з магазину
- Бур'яни не можна залишати на грядах на зиму — і ось чому
- Цілий перець у томаті на зиму: будете готувати щороку