Як приготувати моркву по-корейськи в банках на зиму: простий рецепт

Морква по-корейськи рецепт

Морква по-корейськи – смачний салат з нарізаної моркви у вигляді соломки. У салат додають різні спеції. Такий салат можна використовувати як інгредієнт для приготування різних страв. Пропонуємо приготувати такий салат на зиму.

Рецепт моркви по-корейськи на зиму, - пише Clutch.ua.

Для приготування моркви по-корейськи на зиму нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5 кілограми моркви;
  • 4 зубчика часнику;
  • 1,5 столові ложки коріандру;
  • 1,5 столові ложки солі;
  • 1 чайну ложку червоного гострого перцю;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 100 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів оцту 9%;
  • 100 мілілітрів рослинної олії.

Спосіб приготування

Беремо моркву, очищаємо від шкірки. У чистому вигляді нам потрібно 1,5 кілограми моркви. Натираємо на тертці для корейської моркви. Далі очищаємо часник від шкірки та видавлюємо 4 зубчики до моркви.

Далі починаємо додавати спеції -1,5 столові ложки коріандру, 1,5 столові ложки солі, 1 чайну ложку червоного гострого перцю та 5 столових ложок цукру. Також додаємо 100 мілілітрів води та 100 мілілітрів оцту 9%, 100 мілілітрів рослинної олії.

Все ретельно перемішуємо руками, щоб морква дала сік. Накриваємо кришкою і на 12 годин прибираємо в холодильник.

Далі готуємо банки для консервації. Вони обов’язково мають бути стерилізованими. Це можна зробити або на паровій бані, або помістивши банки в духовку.

Далі розкладаємо моркву по банкам, заливаємо маринадом-соком, який залишився і ставимо стерилізуватися на 15 хвилин. Після закручуємо кришками, перевертаємо та закриваємо теплими покривалами.

Читайте також:

Можливо зацікавить