Як зробити тушонку з риби в духовці на зиму: вийде смачніша, ніж з магазину
Не всі господарі знають, що в домашніх умовах можна приготувати смачні рибні консерви на зиму. Така заготовка підійде до багатьох страв.
Простий рецепт приготування такої консерви у духовці, - пише Уніан.
Спеції і соус для риби можна підбирати на свій смак.
Тушонка з риби в духовці
- Риба будь-яка - 1,5 кг.
- Цибуля - 2 шт.
- Лавровий лист - 8 шт.
- Перець чорний горошком - 15 шт.
- Запашний перець горошком - 10 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Гаряча вода - 300 мл.
Рибу очистити від луски, плавників і нутрощів. Нарізати м'ясо риби великими шматочками. Видалити великі і довгі кістки (дрібні пом'якшаться в процесі тушкування). Цибулю нарізати півкільцями. Банки промити в холодній воді і викласти на дно по 2 лаврових листки і по 5 горошин чорного перцю.
Банки наполовину наповнити рибою, потім викласти трохи цибулі, і знову наповнити банки рибою доверху. Коли всі банки будуть заповнені рибою, викласти зверху запашний перець, а також залишки чорного і лаврових листів. Залити всі банки гарячою водою. Зверху прикрити фольгою.
Якщо хочете приготувати рибні консерви в томаті, то замість води залийте в банки томатний соус. Також в банки можна додати будь-які інші овочі, наприклад, солодкий перець і моркву.
Поставте банки в холодну духовку і розігрійте духовку до 200°. Залишити банки тушкуватися в духовці на 1 годину. Під час тушкування періодично дивіться, щоб в банках не википіла вода, і доливайте по необхідності.
Акуратно дістаньте з духовки банки з рибною тушонкою і відразу закрутіть ошпареними окропом кришками. Після цього домашні рибні консерви зберігають в темному прохолодному місці. Під час зберігання риба в банку може злегка зажелюватися.
Читайте також:
- Домашня тушонка зі свинини на зиму: простий рецепт
- Квашена капуста рецепт на зиму: найкращі рецепти закуски в домашніх умовах
- Коли садити цибулю на зиму 2024 року