Домашня тушонка зі свинини на зиму: простий рецепт
Тушонка - дуже смачна заготовка, яку нескладно приготувати, але нагодувати нею можна всю сім'ю, адже вона пасує до багатьох страв.
Щоб швидко та без зайвих труднощів підготувати домашню тушонку, скористайтеся автоклавом, - пише Смачно 24.
Тушонка зі свинини доповнить страву з макаронів, або ідеально поєднається зі свіжими овочами на канапці або в салаті.
Рецепт тушонки зі свинини
Час: 60 хвилин
Порції: 12 півлітрових банок
Інгредієнти:
- свинина;
- 3 – 4 горошини чорного перцю горошком в кожну банку;
- сіль (1 чайна ложка на півлітрову банку).
Приготування:
Помийте м'ясо та наріжте його на шматочки. Краще обирати свинину з салом, щоб тушонка вийшла соковитою та жирною.
У кожну банку викладіть по кілька горошин перцю та зверху додайте м'ясо. Не заповнюйте банки до самого верху, залишіть 2 – 3 сантиметри вільними.
Додайте солі та щільно закрийте банки кришками. Покладіть все у автоклаву та залийте водою так, щоб вона покривала їх на кілька сантиметрів.
Щільно закрийте автоклав і готуйте тушонки протягом 40 хвилин при 110 градусах.
По завершені приготування тушонки зачекайте доки автоклав повністю охолоне, тоді діставайте консервацію.
Читайте також:
- Квашена капуста рецепт на зиму: найкращі рецепти закуски в домашніх умовах
- Не тільки помідори та капуста: які овочі можна квасити на зиму
- Підходить для борщу і салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму