Домашня тушонка зі свинини на зиму: простий рецепт

Тушонка з свинини - рецепт

Тушонка -  дуже смачна заготовка, яку нескладно приготувати, але нагодувати нею можна всю сім'ю, адже вона пасує до багатьох страв.

Щоб швидко та без зайвих труднощів підготувати домашню тушонку, скористайтеся автоклавом, - пише Смачно 24.

Тушонка зі свинини доповнить страву з макаронів, або ідеально поєднається зі свіжими овочами на канапці або в салаті.

Рецепт тушонки зі свинини

Час: 60 хвилин

Порції: 12 півлітрових банок

Інгредієнти:

  • свинина;
  • 3 – 4 горошини чорного перцю горошком в кожну банку;
  • сіль (1 чайна ложка на півлітрову банку).

Приготування:

Помийте м'ясо та наріжте його на шматочки. Краще обирати свинину з салом, щоб тушонка вийшла соковитою та жирною.

У кожну банку викладіть по кілька горошин перцю та зверху додайте м'ясо. Не заповнюйте банки до самого верху, залишіть 2 – 3 сантиметри вільними.

Додайте солі та щільно закрийте банки кришками. Покладіть все у автоклаву та залийте водою так, щоб вона покривала їх на кілька сантиметрів.

Щільно закрийте автоклав і готуйте тушонки протягом 40 хвилин при 110 градусах.

По завершені приготування тушонки зачекайте доки автоклав повністю охолоне, тоді діставайте консервацію.

Читайте також:

Можливо зацікавить