Підходить для борщу і салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму

Цілий буряк на зиму

З буряка можна приготувати безліч заготовок на зиму, які чудово підійдуть до різних страв.

Доступні рецепти консервації, які легко приготувати, - пише Апостроф. Буряк вийде ніжним, соковитим і злегка солодкуватим. Така заготовка підходить для борщу та будь-яких салатів з буряком.

Інгредієнти: буряк маленький, лавровий лист, перець горошком, гвоздика.

Для маринаду на 1 л води: сіль (2 ст.л.), цукор (3 ст.л.), оцет 9% (4 ст.л.).

Приготування:

Буряк промийте і відваріть до готовності. Він має бути трохи твердим, але не жорстким, інакше «вистрелить» прямо в банках. Готові буряки залийте холодною водою, щоб вони швидше охолонули. Зніміть шкірку.

У чисті банки викладіть по одному лавровому листку, по 3-4 горошини перцю, по одній гвоздиці. Наповніть очищеним буряком.

Приготуйте маринад. Каструлю наповніть водою та поставте на вогонь. Після закипання додайте сіль та цукор, добре перемішайте, щоб розчинилися всі кристали. Далі влийте оцет. Як тільки закипить – маринад готовий.

Об'єм води та кількість спецій регулюйте по тому, скільки ви плануєте закрити банок. Зазвичай, цього маринаду вистачає на 2,5-5 банки по 0,5 л.

Банки залийте гарячим маринадом і щільно закрутіть гвинтовою кришкою або закатайте. Далі буряк на зиму в банках потрібно простерилізувати. Для цього візьміть велику каструлю, застеліть дно рушником та встановіть банки. Налийте до половини води та з моменту закипання варіть 15 хвилин.

Далі банки охолодіть та поставте на зберігання у темне прохолодне місце.

Читайте також:

Можливо зацікавить