Хрусткі кабачкові слайси замість чипсів: простий рецепт

Хрусткі кабачкові слайси замість чипсів: простий рецепт

З кабачків можна приготувати не лише гарніри чи запіканки, а й легкі закуски. Один з цікавих варіантів — хрумкі кабачкові слайси, які легко замінять чипси. У поєднанні з соусом із йогурту та часнику вони стануть чудовим перекусом для сімейних вечорів.

Рецептом в Instagram поділилась блогерка aysens.kitchen, пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 70 г борошна (4 столові ложки)
  • 30 г крохмалю (2 столові ложки)
  • 120 мл мінеральної води
  • Дрібка солі
  • Половина чайної ложки розпушувача

Для кляру:

  • Йогурт
  • 1-2 зубчики часнику
  • Дрібка солі
  • 3-4 гілочки дрібно нарізаного кропу

Приготування:

Вийміть м'яку серцевину кабачка, а зовнішню частину наріжте якомога тоншими скибочками. У вас мають вийти тоненькі колечка. У мисці змішайте борошно, крохмаль, сіль та розпушувач. Додайте мінеральну воду, щоб отримати однорідне рідке тісто. Переконайтеся, що тісто не надто густе або надто рідке.

Занурте скибочки кабачка в приготоване тісто. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте кабачки з обох боків. Викладіть обсмажені кабачки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стік зайвий жир. Викладіть йогурт у миску, додайте тертий часник, сіль та дрібно нарізаний кріп і перемішайте.

Подавайте соус в окремій мисці чи викладіть його на сервірувальну тарілку, а вже поверх нього обсмажені кабачки. Якщо ви будете розкладати соус на тарілці, викладайте кабачки безпосередньо перед подачею, щоб вони залишалися хрусткими.

Можливо зацікавить