Хрусткі кабачкові слайси замість чипсів: простий рецепт

З кабачків можна приготувати не лише гарніри чи запіканки, а й легкі закуски. Один з цікавих варіантів — хрумкі кабачкові слайси, які легко замінять чипси. У поєднанні з соусом із йогурту та часнику вони стануть чудовим перекусом для сімейних вечорів.
Рецептом в Instagram поділилась блогерка aysens.kitchen, пише Телеграф.
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 70 г борошна (4 столові ложки)
- 30 г крохмалю (2 столові ложки)
- 120 мл мінеральної води
- Дрібка солі
- Половина чайної ложки розпушувача
Для кляру:
- Йогурт
- 1-2 зубчики часнику
- Дрібка солі
- 3-4 гілочки дрібно нарізаного кропу
Приготування:
Вийміть м'яку серцевину кабачка, а зовнішню частину наріжте якомога тоншими скибочками. У вас мають вийти тоненькі колечка. У мисці змішайте борошно, крохмаль, сіль та розпушувач. Додайте мінеральну воду, щоб отримати однорідне рідке тісто. Переконайтеся, що тісто не надто густе або надто рідке.
Занурте скибочки кабачка в приготоване тісто. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте кабачки з обох боків. Викладіть обсмажені кабачки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стік зайвий жир. Викладіть йогурт у миску, додайте тертий часник, сіль та дрібно нарізаний кріп і перемішайте.
Подавайте соус в окремій мисці чи викладіть його на сервірувальну тарілку, а вже поверх нього обсмажені кабачки. Якщо ви будете розкладати соус на тарілці, викладайте кабачки безпосередньо перед подачею, щоб вони залишалися хрусткими.