Ідеальна паска на Великдень: волинська блогерка поділилась перевіреним рецептом

Домашні великодні паски

Волинська інстаблогерка Ірина Лиса поділилась перевіреним рецептом здобної паски, який підходить для випічки великої кількості виробів.

У складі — прості інгредієнти: домашні яйця, свіже молоко, вершкове масло, родзинки та дріжджі. Така паска має насичений смак, м’яку текстуру й зберігає свіжість протягом кількох днів.

Про те, як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 650 г цукру
  • 10 яєць (8 жовтків + 2 цілих)
  • 0,5 л молока
  • 200 г вершкового масла
  • 25 мл олії
  • 50 мл коньяку
  • 1,2 кг борошна
  • 100 г живих дріжджів
  • 150 г родзинок або цукатів
  • Ваніль
  • Дрібка солі
  • Приготування:

Відділити 8 жовтків, додати 2 цілих яйця, збити з цукром, відставити. До частини молока додати дріжджі, трохи цукру й борошна.

Розтопити масло, закип’ятити молоко, змішати разом. Додати олію та яєчно-цукрову суміш. Перемішати до однорідності. Коли суміш охолоне, додати опару, ваніль і сіль. Відставити на 2 години. 45–60 хв при 170–180°C. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою. 

«Те, що на відео — це паски з 40 яєць, але рецепт розрахований на 10», — додає авторка.

Читайте також:

Можливо зацікавить