Ідеальна паска на Великдень: волинська блогерка поділилась перевіреним рецептом

Волинська інстаблогерка Ірина Лиса поділилась перевіреним рецептом здобної паски, який підходить для випічки великої кількості виробів.
У складі — прості інгредієнти: домашні яйця, свіже молоко, вершкове масло, родзинки та дріжджі. Така паска має насичений смак, м’яку текстуру й зберігає свіжість протягом кількох днів.
Про те, як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- 650 г цукру
- 10 яєць (8 жовтків + 2 цілих)
- 0,5 л молока
- 200 г вершкового масла
- 25 мл олії
- 50 мл коньяку
- 1,2 кг борошна
- 100 г живих дріжджів
- 150 г родзинок або цукатів
- Ваніль
- Дрібка солі
- Приготування:
Відділити 8 жовтків, додати 2 цілих яйця, збити з цукром, відставити. До частини молока додати дріжджі, трохи цукру й борошна.
Розтопити масло, закип’ятити молоко, змішати разом. Додати олію та яєчно-цукрову суміш. Перемішати до однорідності. Коли суміш охолоне, додати опару, ваніль і сіль. Відставити на 2 години. 45–60 хв при 170–180°C. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою.
«Те, що на відео — це паски з 40 яєць, але рецепт розрахований на 10», — додає авторка.
Читайте також:
- М’яка, пухка та смачна: рецепт паски від луцької фудблогерки
- Великодні тренди 2025: які паски будуть у моді цього року
- Синоптики зробили прогноз на Великдень: чи буде тепло на свято