М’яка, пухка та смачна: рецепт паски від луцької фудблогерки

До Великодня фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом сирної дріжджової паски, яка, за її словами, однаково смачна і з традиційною шинкою, і просто з кухлем молока.
Як приготувати випічку дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Смачна, проста в приготуванні… А ще вона мені дуже пасує до шматка шинки з хроном чи гірчицею», — зазначає авторка рецепту.
Інгредієнти для опари:
- 20 г свіжих дріжджів
- 50 мл теплого молока
- 25 г цукру
- 20 г борошна
Інгредієнти для тіста:
- 500 г борошна
- 60 мл теплого молока
- 100 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. солі
- 75 г цукру
- 150 г кисломолочного сиру
- 100 мл води
- 2 яйця
- 100–150 г родзинок або цукатів
Приготування:
Опара: розтерти дріжджі з цукром, додати молоко та борошно, перемішати. Накрити плівкою й залишити на 10–15 хвилин до утворення «шапки». Сирна основа: перебити сир із водою блендером до однорідності.
Додати сирну суміш до опари, ввести цукор, сіль, яйця, тепле молоко. Просіяти борошно й поступово замішувати тісто. Додати розтоплене масло частинами, в кінці — родзинки чи цукати. Вимішувати тісто не менше 15 хвилин.
Накрити тісто й дати підійти вдвічі. Обім’яти, розкласти по формах, заповнюючи їх наполовину. Дати ще раз підійти. Змастити жовтком із краплею молока перед випіканням. Випікати 35–45 хвилин при 170–180°C, перевірити готовність шпажкою. Дати паскам охолонути, покрити глазур’ю й прикрасити.
Читайте також:
- Жовтіє часник навесні: як врятувати врожай
- Не липне та не обсипається: рецепт ідеальної глазурі для пасок від луцької фудблогерки
- Що потрібно зробити з геранню у квітні, щоб вона рясно цвіла