М’яка, пухка та смачна: рецепт паски від луцької фудблогерки

Сирна паска — м’яка, пухка й напрочуд смачна як із солодким, так і з м’ясним

До Великодня фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом сирної дріжджової паски, яка, за її словами, однаково смачна і з традиційною шинкою, і просто з кухлем молока.

Як приготувати випічку дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

«Смачна, проста в приготуванні… А ще вона мені дуже пасує до шматка шинки з хроном чи гірчицею», — зазначає авторка рецепту.

Інгредієнти для опари:

  • 20 г свіжих дріжджів
  • 50 мл теплого молока
  • 25 г цукру
  • 20 г борошна

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна
  • 60 мл теплого молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. солі
  • 75 г цукру
  • 150 г кисломолочного сиру
  • 100 мл води
  • 2 яйця
  • 100–150 г родзинок або цукатів

Приготування:

Опара: розтерти дріжджі з цукром, додати молоко та борошно, перемішати. Накрити плівкою й залишити на 10–15 хвилин до утворення «шапки». Сирна основа: перебити сир із водою блендером до однорідності.

Додати сирну суміш до опари, ввести цукор, сіль, яйця, тепле молоко. Просіяти борошно й поступово замішувати тісто. Додати розтоплене масло частинами, в кінці — родзинки чи цукати. Вимішувати тісто не менше 15 хвилин.

Накрити тісто й дати підійти вдвічі. Обім’яти, розкласти по формах, заповнюючи їх наполовину. Дати ще раз підійти. Змастити жовтком із краплею молока перед випіканням. Випікати 35–45 хвилин при 170–180°C, перевірити готовність шпажкою. Дати паскам охолонути, покрити глазур’ю й прикрасити.

Читайте також:

Можливо зацікавить