Як у бабусі: ідеальний рецепт квашеної капусти в банці

Як у бабусі: ідеальний рецепт квашеної капусти в банці

Квашена капуста — одна з найулюбленіших зимових страв українців. Вона не лише смачна, а й надзвичайно корисна: зміцнює імунітет, покращує травлення та чудово зберігається протягом усієї зими. Приготувати її зовсім не складно — достатньо якісної капусти, моркви, солі й кількох простих правил. Особливо зручно робити квашену капусту в банці — без великих діжок і зайвих клопотів, але з тим самим автентичним смаком, як у бабусі.

Найпростіший рецепт квашеної капусти, - пише ТСН.

На її основі можна приготувати різні страви: вінегрет, салати, вареники, пироги, тушкувати з м’ясом, грибами, а також можна готувати й перші страви: борщ, солянку, капусняк.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 950 г
  • морква 50 г
  • перець чорний горошком 8 шт.
  • лист лавровий 1 шт.
  • сіль кам’яна 20 г
  • банка 1 (літрова)

Покрокове приготування:

  1. Головку капусти промийте та дрібно наріжте.
  2. Моркву натріть на середній тертці.
  3. До миски викладіть капусту, моркву, лавровий лист, чорний перець горошком, посипте сіллю і злегка перемішайте руками.
  4. Щільно утрамбуйте капусту до банки, поставте її на тарілку та залиште за кімнатної температури, не накриваючи, на 2–3 дні, періодично протикаючи дерев’яною шпажкою до дна, щоб виходили гази. За день-два капуста пустить сік, а на третій день закрийте її пластмасовою кришкою і поставте до холодильника.
  5. Через 2–3 дні капуста буде готова.
  6. Перед подаванням полийте її ароматною олією та посипте тонко нарізаною цибулею.

Якщо капуста пустить мало соку, долийте доверху холодною водою.

Читайте також:

Можливо зацікавить