Як у бабусі: ідеальний рецепт квашеної капусти в банці

Квашена капуста — одна з найулюбленіших зимових страв українців. Вона не лише смачна, а й надзвичайно корисна: зміцнює імунітет, покращує травлення та чудово зберігається протягом усієї зими. Приготувати її зовсім не складно — достатньо якісної капусти, моркви, солі й кількох простих правил. Особливо зручно робити квашену капусту в банці — без великих діжок і зайвих клопотів, але з тим самим автентичним смаком, як у бабусі.
Найпростіший рецепт квашеної капусти, - пише ТСН.
На її основі можна приготувати різні страви: вінегрет, салати, вареники, пироги, тушкувати з м’ясом, грибами, а також можна готувати й перші страви: борщ, солянку, капусняк.
Інгредієнти
- капуста білокачанна 950 г
- морква 50 г
- перець чорний горошком 8 шт.
- лист лавровий 1 шт.
- сіль кам’яна 20 г
- банка 1 (літрова)
Покрокове приготування:
- Головку капусти промийте та дрібно наріжте.
- Моркву натріть на середній тертці.
- До миски викладіть капусту, моркву, лавровий лист, чорний перець горошком, посипте сіллю і злегка перемішайте руками.
- Щільно утрамбуйте капусту до банки, поставте її на тарілку та залиште за кімнатної температури, не накриваючи, на 2–3 дні, періодично протикаючи дерев’яною шпажкою до дна, щоб виходили гази. За день-два капуста пустить сік, а на третій день закрийте її пластмасовою кришкою і поставте до холодильника.
- Через 2–3 дні капуста буде готова.
- Перед подаванням полийте її ароматною олією та посипте тонко нарізаною цибулею.
Якщо капуста пустить мало соку, долийте доверху холодною водою.
Читайте також:
- Мариновані опеньки на зиму за старовинним рецептом
- Найкращі сорти озимого часнику в Україні: формують великі головки й не бояться морозів
- Заправка для супу в банках: суп взимку вийде за 10 хвилин