Як у бабусі: ідеальний рецепт квашеної капусти в банці

Як у бабусі: ідеальний рецепт квашеної капусти в банці

Квашена капуста — одна з найулюбленіших зимових страв українців. Вона не лише смачна, а й надзвичайно корисна: зміцнює імунітет, покращує травлення та чудово зберігається протягом усієї зими. Приготувати її зовсім не складно — достатньо якісної капусти, моркви, солі й кількох простих правил. Особливо зручно робити квашену капусту в банці — без великих діжок і зайвих клопотів, але з тим самим автентичним смаком, як у бабусі.

Найпростіший рецепт квашеної капусти, - пише ТСН.

На її основі можна приготувати різні страви: вінегрет, салати, вареники, пироги, тушкувати з м’ясом, грибами, а також можна готувати й перші страви: борщ, солянку, капусняк.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 950 г
  • морква 50 г
  • перець чорний горошком 8 шт.
  • лист лавровий 1 шт.
  • сіль кам’яна 20 г
  • банка 1 (літрова)

Покрокове приготування:

  1. Головку капусти промийте та дрібно наріжте.
  2. Моркву натріть на середній тертці.
  3. До миски викладіть капусту, моркву, лавровий лист, чорний перець горошком, посипте сіллю і злегка перемішайте руками.
  4. Щільно утрамбуйте капусту до банки, поставте її на тарілку та залиште за кімнатної температури, не накриваючи, на 2–3 дні, періодично протикаючи дерев’яною шпажкою до дна, щоб виходили гази. За день-два капуста пустить сік, а на третій день закрийте її пластмасовою кришкою і поставте до холодильника.
  5. Через 2–3 дні капуста буде готова.
  6. Перед подаванням полийте її ароматною олією та посипте тонко нарізаною цибулею.

Якщо капуста пустить мало соку, долийте доверху холодною водою.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю