Європейські стандарти: луцькі котельні модернізували французи

Європейські стандарти: луцькі котельні модернізували французи

Десять квартальних луцьких котелень модернізували спеціалістами французької компанії «ЕНЕРТЕКС». Тут замінили пальникові системи, димнасоси та вентилятори, що дасть суттєву економію споживання газу та електроенергії, а також ретельно підготує котельні до прийдешнього опалювального сезону.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Модернізація стала можлива у межах співпраці Луцької міськради, ДКП «Луцьктепло» та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Луцький мер Ігор Поліщук проінспектував модернізовані котельні на вулицях Загородній та Задворецькій. 

«Ми завершуємо наш важливий проєкт із Європейським банком реконструкції та розвитку, який складається з декількох складових, - зазначив Ігор Поліщук. - Один з них - заміна 18 пальників на 10 котельнях дасть нам можливість економити орієнтовно 600 тисяч кубометрів газу на рік на суму близько 5,3 млн грн. Це попередні дані, економія може бути й більшою. А заміна димнасосів та вентиляторів зекономить 600 тисяч кіловат енергії в рік на суму близько 1,5 млн гривень», - каже Поліщук.

Із його слів модернізація також дозволить забезпечити стабільшішу роботу котелень та надання кращої послуги для споживачів, які отримують гарячу воду та опалення від цих котелень. 

«Інший проєкт - це заміна насосів на 13 котельнях, що дасть змогу економити 2 млн кіловат електроенергії в рік на суму близько 11 мільйонів гривень. В умовах енергетичної кризи, яка є сьогодні, критично важливо зменшувати споживання газу, тому цей проєкт, який ми завершуємо реалізовувати, як ніколи, доречний», - наголосив Луцький міський голова.

Нагадаємо, що у Луцьку планують ремонти та реконструкції багатьох міських котелень.

Можливо зацікавить