Кабачкова ікра, як з магазину — але смачніша! Секрети домашнього рецепту

Смак кабачкової ікри знайомий нам ще з дитинства. Багато хто пам’ятає баночки з ікрою, які мама чи бабуся відкривали на вечерю. Особливий аромат, ніжна текстура — здавалося б, простий продукт, а такий улюблений! І якщо ви, як і я, хочете приготувати її вдома — таку саму, як у магазині, або навіть кращу — цей рецепт саме для вас.
Про це пише ТСН.
Рецепт кабачкової ікри класичний на зиму
Інгредієнти:
- кабачок — 3 кг,
- цибуля — 5 кг,
- томатна паста — 250 мг,
- олія — 200 мг,
- цукор — 2 ст. л,
- оцет — 2 ст. л,
- сіль і чорний перець на смак.

Приготування
- Кабачки чистимо від шкірки й нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо їх через м’ясорубку.
- Цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
- Розігріваємо сковорідку з рослинною олією і смажимо в ній цибулю до золотистого кольору.
- Підсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо до кабачкового пюре та перемішуємо.
- Викладаємо все в каструлю, ставимо на маленький вогонь і тушкуємо овочі впродовж двох годин. Періодично помішуємо.
- Додаємо томатну пасту, рослинну олію, цукор та оцет. Усе гарненько змішуємо і ставимо тушкуватися ще впродовж 30 хвилин. За 10 хвилин
- до закінчення варіння додаємо до ікри сіль і перець, додаткові спеції за бажанням.Готову ікру викладаємо до простерилізованих банок і закриваємо кришками на зиму. Або ж смакуємо закуску одразу.
Рецепт кабачкової ікри як з магазину, щоб зразу з’їсти
Для приготування потрібні:
- кабачок — 1 шт.,
- цибуля ріпчаста — 1 шт.,
- морква — 1 шт.,
- часник — 1 зубчик,
- томатна паста — 1 ст. л,
- паприка мелена — 1 ч. л,
- олія — 1 ст. л,
- сіль на смак.
Готуємо ікру таким чином:
- Цибулю очищуємо та ріжемо, смажимо на олії на середньому вогні.
- Моркву очищуємо, нарізаємо або натираємо на терці, додаємо смажитися до цибулі.
- Кабачок очищуємо від шкірки, натираємо на терці або нарізаємо. Додаємо смажитися на сковороду до моркви з цибулею.
- Приправляємо овочі пропущеним через прес часником, паприкою та сіллю.
- Додаємо томатну пасту і наливаємо трохи води. Перемішуємо та тушкуємо овочі на невеликому вогні хвилин 20.
- Готові овочі подрібнюємо блендером до однорідності. Перш ніж їсти, ставимо ікру до холодильника.
Кабачкова ікра за ДСТУ на зиму
Інгредієнти:
- кабачок — 1 кг,
- цукор — 1 ст. л,
- морква — 300 г,
- цибуля — 300 г,
- олія — 70 мл,
- томатна паста — 80 г,
- 9% оцет — 1 ст. л,
- сіль — 1 ч. л,
- чорний молотий перець — ¼ ч. л.
Приготування ікри за ДСТУ:
- Очищену цибулю нарізаємо кубиками.
- Моркву натираємо на великій тертці.
- Кабачки нарізаємо кубиками 1-1,5 см. В рецепті зазначенаа чиста вага кабачків, тому щоб із цілих кабачків вийшов рівно 1 кг, беремо молоді — 1,2 кг або старі — 1,5 кг.
- Постійно помішуючи, обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистості.
- Викладаємо на сковороду до цибулі терту моркву. Помішуючи, продовжуємо готувати овочі разом 2-3 хвилини. Додаємо томатну пасту і, перемішуючи, обсмажуємо ще 3 хвилини.
- До каструлі з товстим дном кладемо обсмажену в томаті цибулю та моркву. Додаємо нарізані кабачки. Солимо овочі, додаємо цукор і чорний перець. Каструлю ставимо на невеликий вогонь і накривавємо кришкою. Готуємо, періодично помішуючи до м’якості кабачків і зменшення загального обсягу маси приблизно на 40%.
- Подрібнюємо гарячі овочі блендером або протираємо через сито. Каструлю з ікрою ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо вміст до кипіння і додаємо столову ложку оцту. Ще раз перемішуємо ікру та знімаємо з плити.
- Розкладаємо гарячу ікру до теплих стерилізованих банок, закрийте герметично, ставимо догори денцями, тепло укутуємо та залишаємо так до повного охолодження.
Читайте також:
- Смачна аджика на зиму: ви більше не будете купувати магазинні соуси
- Гербіциди від портулаку: як ефективно позбутись живучого бур’яну
- Запечена кабачкова ікра на зиму в банках: ароматна і смачна, як у дитинстві
- Кабачкова ікра на зиму в домашніх умовах, як з магазину: прості рецепти