Кабачкова ікра, як з магазину — але смачніша! Секрети домашнього рецепту

Кабачкова ікра, як з магазину — але смачніша! Секрети домашнього рецепту

Смак кабачкової ікри знайомий нам ще з дитинства. Багато хто пам’ятає баночки з ікрою, які мама чи бабуся відкривали на вечерю. Особливий аромат, ніжна текстура — здавалося б, простий продукт, а такий улюблений! І якщо ви, як і я, хочете приготувати її вдома — таку саму, як у магазині, або навіть кращу — цей рецепт саме для вас.

Про це пише ТСН.

Рецепт кабачкової ікри класичний на зиму

Інгредієнти:

  • кабачок — 3 кг,
  • цибуля — 5 кг,
  • томатна паста — 250 мг,
  • олія — 200 мг,
  • цукор — 2 ст. л,
  • оцет — 2 ст. л,
  • сіль і чорний перець на смак.

Кабачкова ікра, як з магазину — але смачніша! Секрети домашнього рецепту

Приготування

  • Кабачки чистимо від шкірки й нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо їх через м’ясорубку.
  • Цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
  • Розігріваємо сковорідку з рослинною олією і смажимо в ній цибулю до золотистого кольору.
  • Підсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку, додаємо до кабачкового пюре та перемішуємо.
  • Викладаємо все в каструлю, ставимо на маленький вогонь і тушкуємо овочі впродовж двох годин. Періодично помішуємо.
  • Додаємо томатну пасту, рослинну олію, цукор та оцет. Усе гарненько змішуємо і ставимо тушкуватися ще впродовж 30 хвилин. За 10 хвилин
  • до закінчення варіння додаємо до ікри сіль і перець, додаткові спеції за бажанням.Готову ікру викладаємо до простерилізованих банок і закриваємо кришками на зиму. Або ж смакуємо закуску одразу.

Рецепт кабачкової ікри як з магазину, щоб зразу з’їсти

Для приготування потрібні:

  • кабачок — 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.,
  • морква — 1 шт.,
  • часник — 1 зубчик,
  • томатна паста — 1 ст. л,
  • паприка мелена — 1 ч. л,
  • олія — ​​1 ст. л,
  • сіль на смак.

Готуємо ікру таким чином:

  • Цибулю очищуємо та ріжемо, смажимо на олії на середньому вогні.
  • Моркву очищуємо, нарізаємо або натираємо на терці, додаємо смажитися до цибулі.
  • Кабачок очищуємо від шкірки, натираємо на терці або нарізаємо. Додаємо смажитися на сковороду до моркви з цибулею.
  • Приправляємо овочі пропущеним через прес часником, паприкою та сіллю.
  • Додаємо томатну пасту і наливаємо трохи води. Перемішуємо та тушкуємо овочі на невеликому вогні хвилин 20.
  • Готові овочі подрібнюємо блендером до однорідності. Перш ніж їсти, ставимо ікру до холодильника.

Кабачкова ікра за ДСТУ на зиму

Інгредієнти:

  • кабачок — 1 кг,
  • цукор — 1 ст. л,
  • морква — 300 г,
  • цибуля — 300 г,
  • олія — 70 мл,
  • томатна паста — 80 г,
  • 9% оцет — 1 ст. л,
  • сіль — 1 ч. л,
  • чорний молотий перець — ¼ ч. л.

Приготування ікри за ДСТУ:

  • Очищену цибулю нарізаємо кубиками.
  • Моркву натираємо на великій тертці.
  • Кабачки нарізаємо кубиками 1-1,5 см. В рецепті зазначенаа чиста вага кабачків, тому щоб із цілих кабачків вийшов рівно 1 кг, беремо молоді — 1,2 кг або старі — 1,5 кг.
  • Постійно помішуючи, обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистості.
  • Викладаємо на сковороду до цибулі терту моркву. Помішуючи, продовжуємо готувати овочі разом 2-3 хвилини. Додаємо томатну пасту і, перемішуючи, обсмажуємо ще 3 хвилини.
  • До каструлі з товстим дном кладемо обсмажену в томаті цибулю та моркву. Додаємо нарізані кабачки. Солимо овочі, додаємо цукор і чорний перець. Каструлю ставимо на невеликий вогонь і накривавємо кришкою. Готуємо, періодично помішуючи до м’якості кабачків і зменшення загального обсягу маси приблизно на 40%.
  • Подрібнюємо гарячі овочі блендером або протираємо через сито. Каструлю з ікрою ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо вміст до кипіння і додаємо столову ложку оцту. Ще раз перемішуємо ікру та знімаємо з плити.
  • Розкладаємо гарячу ікру до теплих стерилізованих банок, закрийте герметично, ставимо догори денцями, тепло укутуємо та залишаємо так до повного охолодження.

Читайте також: 

Можливо зацікавить