Деталі катастрофи F-16: пілот з Луцька Олексій Месь збив дві ракети й атакував третю

Деталі катастрофи F-16: пілот з Луцька Олексій Месь збив дві ракети й атакував третю

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський заявив, що Міноборони України проводить розслідування щодо катастрофи винищувача F-16, та запевнив, що про результати повідомлять усім.

Про це головком сказав у інтерв’ю CNN, передає ТСН

Сирський утримався від прямої відповіді на запитання, що стало причиною аварії F-16, зазначивши, що триває розслідування.

«Зараз спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування для з'ясування всіх фактів катастрофи, падіння цього літака. Але перед цим я хочу сказати, що пілот, який загинув, збив дві ракети і він просто атакував, переслідуючи третю крилату ракету, використовуючи бортове озброєння», – зауважив генерал.

Він також звернув увагу, що для навчання на винищувачах F-16 були відібрані найкращі українські пілоти, які вже мали досвід ефективного керування літаками.

«Думаю, незабаром усім будуть відомі результати розслідування. І, з одного боку, ми не збираємося цього приховувати, а з іншого боку, ефективність використання цих літаків доведена результатами – знищення чотирьох крилатих ракет парою F-16. Це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, насамперед у боротьбі з крилатими ракетами противника», – розповів головком ЗСУ.

Нагадаємо, 26 серпня на війні загинув 30-річний льотчик з Луцька Олексій «Moonfish» Месь. Він героїчно провів свій останній бій в небі. Під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Ціною власного життя Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. 

Читайте також: