Командир «Азову» одружився після повернення з російського полону

Командир «Азову» одружився після повернення з російського полону

Командир роти батальйону «Азов» Лев Пашко (позивний «Хорус») одружився. Весілля відбулося трохи більш ніж за місяць після його повернення з російського полону.

Про це повідомляє Національна гвардія України у соцмережі.

«Наш легендарний український «Хорус» одружився. Лев Пашко, Герой України, якого звільнили з російського полону 21 вересня в результаті наймасштабнішого обміну, одружився. Вітаємо молодят. Бажаємо родинного затишку й злагоди», – ідеться у повідомленні.

Лев прийшов в окремий загін спеціального призначення «Азов» 2017 року, коли йому виповнилося 18 років. Позивним він обрав собі ім’я давньоєгипетського бога полювання, неба й війни «Хорус». Під час оборони Маріуполя захисник зайшов на Азовсталь останнім.

Указом президента України Володимира Зеленського від 25 березня Лева Пашка нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

17 квітня лейтенанту Пашку Леву Валерійовичу дали звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України й самовіддане служіння Українському народу.

Увечері 21 вересня Лев Пашко й ще 214 захисників повернулися на підконтрольну Україні територію в рамках обміну з російськими окупантами. 200 захисників обміняли на кума президента Росії Віктора Медведчука. Інших - на 55 полонених росіян. Це найбільший обмін з 24 лютого.

Ми також писали про те, як захисник Маріуполя, звільнений з полону Лев «Хорус» Пашко, зворушливо зробив пропозицію своїй дівчині, яка чотири місяці чекала на його повернення.

Можливо зацікавить