«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими

«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими

Михайло Волянік – волинський боєць зведеного батальйону НПУ «Захід», капітан поліції з позивним «Смарт».

Разом з побратимами поліцейський брав участь у визволенні населених пунктів Харківщини в 2022 році. Нині несе службу на одному з донецьких напрямків. Сфера його відповідальності – fpv-дрони, які є вкрай необхідними на лінії фронту.

Історію бійця розповіли у секторі комунікації поліції Волині.

«Разом з групою аеророзвідки наші поліцейські вистежують окупантів чи їхню бойову техніку, і за допомогою таких дронів-камікадзе завдають ударів точно в ціль. Тоді наш бойовий вихід вважається вдалим. Але до цього необхідно тривало і наполегливо готуватися», - зазначає боєць.

Нині про керування БПЛА інформацію можна знайти навіть в інтернеті. Однак найкраще – це безпосередньо вчитись на практиці, в далеких донецьких лісах, чим і займаються наші поліцейські, аби потім наносити удари на ураження.

Як-от цього ранку, коли fpv-дроном вдалось поцілити у ворожий бліндаж з окупантами. Однак це – потужна командна робота, яка складається і з роботи ударної групи управління fpv-дронами, і групи аеророзвідки, і артилерії.

«Пишаюсь своїми побратимами, які постійно вдосконалюються, навчаються новому, намагаються іти в ногу з часом, аби нищити окупантів. Великою мірою перемога залежить від сучасних технічних засобів, які вкрай необхідні на лінії фронту. І ми тут попереду, порівняно з ворогом», - каже поліцейський.

«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими«Командна робота»: поліцейський з Волині розповів, як поцілив у бліндаж з російськими військовими

Читайте також:

Можливо зацікавить