Корисні поради: що робити, якщо сирники розвалюються
Сирники - це дуже популярна страва для сніданку. Буквально за 20-30 хвилин ви приготуєте чудове частування для всієї родини. Головне - знати деякі важливі нюанси.
Про це пише Уніан.
Сирники будуть розвалюватися, якщо в тісті немає яєць. Сир сам по собі не тримає форму при термічній обробці і як би ви не старалися, сирники без яєць у вас не вийдуть.
Також сирники будуть розвалюватися, якщо в тісті немає скріплюючого інгредієнта, яким в даному випадку є борошно або манка. Саме вони вбирають в себе зайву рідину, яка може бути в сирі, і роблять сирники більш пружними.
Ще одна причина, з якої сирники не тримають форму - надмірна кількість цукру. Річ у тім, що надлишок цукру розріджує сир, тому занадто солодке тісто просто розповзеться у вас по сковороді.
Чому сирники вийшли рідкі і як їх врятувати
Сирники виходять рідкими з кількох причин:
- Якщо ви додали в тісто занадто багато яєць. Річ у тім, що сир не вбирає в себе рідину, а навпаки розчиняється в ній.
- Якщо ви додали в тісто занадто багато молока або сметани. В цьому випадку найпростіший варіант - додати в тісто ще трохи сиру і загустити масу декількома столовими ложками манки.
- Якщо сиру більше немає - можна використовувати тільки манку. В жодному разі не використовуйте варену кашу, манна крупа має бути сирою. Додайте в тісто 3-4 столові ложки манки і залиште тісто на 20 хвилин на столі. Манка вбере в себе зайву рідину, розбухне, і тісто стане більш густим.
Однак будьте обережні, оскільки надлишок манки зробить ваші сирники жорсткими. За відсутності манки сирне тісто можна загустити борошном. Використовувати крохмаль для загущення сирників категорично не можна, ви просто зіпсуєте продукти.
Що робити, якщо сирники прилипають до рук - лайфхак
Якщо сирне тісто липке і не тримає форму, постійно прилипаючи до рук - вам доведеться вдатися до деяких хитрощів.
По-перше, працювати з липким тістом потрібно тільки змочивши руки холодною водою. В цьому випадку сирна маса стане більш слухняною. Також руки можна змочити олією.
По-друге, після того, як ви сформуєте заготовки, обов'язково посипте їх борошном. В іншому випадку сирники, які будуть чекати своєї черги на сковороду, прилипнуть до вашого столу або обробної дошки. Не варто посипати заготовки манкою, оскільки крупа почне горіти при смаженні, а ось борошно зробить на ваших сирниках приємну рум'яну скоринку.
Чи потрібно пропікати сирники
Ні, не потрібно. Річ у тім, що сир сам по собі є вже готовим до вживання продуктом. Все, що вам потрібно - підсмажити сирники до рум'яної скоринки. Якщо у вас є відчуття, що сирники не пропеклися - ви зробили занадто рідке тісто, і час смаження вже не виправить ситуацію.
В середньому сирники смажаться по 5-7 хвилин під закритою кришкою на середньому вогні. Також сирники можна приготувати в духовці. В цьому випадку час приготування збільшиться до 30-40 хвилин залежно від можливостей вашої духової шафи.
Якщо тісто було приготовлено правильно, сирники не можуть не пропектися, оскільки ця страва не вимагає тривалої термічної обробки. Але якщо вам здається, що замість сирника у вас в тарілці розповзається сира маса - терміново загущуйте решту тіста манкою.
Читайте також:
- Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки
- Як правильно готувати буряк, щоб він був корисним для здоров'я