Користувався повагою та авторитетом в побратимів: молодому захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Користувався повагою та авторитетом в побратимів: молодому захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

26-річном захиснику з волинської бригади Павлу Бродюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував Андрій Бродюк.

Командир відділення взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів роти ударних безпілотних авіаційних комплексів в/ч А1008 (14 омбр імені князя Романа Великого) молодший сержант Бродюк Павло Ігорович загинув 7 січня 2024 року вірний військовій присязі, в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшана, Куп’янського району, Харківської області.

Бродюк Павло Ігорович  01.07.1997р. народився у місті Червоноград, Львівської області. Випускник Червоноградського гірничо-економічного коледжу, з 2016 року працював на дільниці підготовчих робіт електрослюсарем на ВП «Шахта «ВІДРОДЖЕННЯ» ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ». Виконував обов’язки заступника механіка дільниці.

В період з 2018 – 2020 років брав участь в антитерористичній операції, паралельно здобуваючи вищу освіту у Рівненському Національному університеті водного господарства та природокористування.

У липні 2020 року отримав звання учасника бойових дій. Нагороджений медаллю «Учасник АТО».

25 лютого 2022 року пішов добровольцем захищати кордони незалежної України. Став командиром відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів. За час перебування на службі Павло користувався повагою та авторитетом в побратимів, був дуже відповідальним, свято та непорушно виконував обов’язок дотримуючись присяги даної Українському народові.

23 грудня 2023 рокук нагороджений відзнакою Міністра Оборони України «За зразкову службу».

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить