Курортний сезон 2024: найкращі місця для відпочинку на Волині

Світязь

Волинська область славиться своїми численними озерами та багатством природи. Більше 30 озер, розкиданих по регіону, приваблюють туристів своїм різноманіттям флори і фауни, деякі з представників якої занесені до «Червоної книги». Тутешні води прогріваються до 25°C, що робить їх ідеальними для літнього відпочинку. Більше того, багато з цих місць облаштовані для комфортного дозвілля, де кожен знайде щось для себе — від активних розваг до спокійного відпочинку.

Погода з червня по серпень спекотна, а вода на мілководді прогрівається до 22-25°C. До речі, її вважають лікувальною, адже у складі присутня невелика мінералізація, пише Obozrevatel.

На території є все, що необхідно для цивілізованого дозвілля. Тут функціонує безліч готелів та ресторанів, а ще гарно облаштовано пляжі. 

Світязь

Найпопулярніше місце для відпочинку серед мандрівників. Майте на увазі, тут набагато більше людей, ніж на інших локаціях. Узбережжя простягається на сотні метрів. На ньому розкинулися різноманітні торгові кіоски, кафе, волейбольні майданчики, парасолі та платні шезлонги. Якщо полюбляєте активності, візьміть напрокат човен, катамаран чи байдарку.

Для більш спокійного проведення часу прямуйте до «Куточка Рибака». База розташовується посеред мальовничого лісу. Вхід у воду піщаний та трав'яний. Не повірите, але на березі можна зустріти продавців солодких пончиків та інших смаколиків. Все, як на морі.

Пісочне озеро, село Мельники

На пляжах переважає пісок, а саме узбережжя оточують сосново-березові насадження. На території можна орендувати дерев'яні лежаки, взяти напрокат реквізити для водних розваг та покататися на надувних гірках. Кафе тут немає, але є торгові кіоски. В них можна купити їжу та напої.

Велике та Мале Згоранські озера

Тут на озелененій набережній розмістили роздягальні та альтанки. Неподалік є паркінг і туалет. Чудове місце для поціновувачів кемпінгу. Локація не надто популярна серед туристів, тому тут панують спокій та тиша.

А неподалік Шацьку, поблизу села Ростань, розміщено плантації лохини — одні з найбільших у Європі. 

Читайте також:

Можливо зацікавить