«Луцький салат» — страва, яка смачніша за «Олів'є»: покроковий рецепт

Простий, ситний і по-домашньому смачний — саме таким є «Луцький салат», що вже підкорює серця господинь. У ньому немає екзотичних інгредієнтів, зате є знайомі з дитинства смаки: копчена ковбаса, пікантна маринована цибуля, яєчні млинці й хрусткі сухарики.
Рецепт опублікували на сайті Gospodynka, зазначивши, що такий салат із легкістю замінить традиційне «Олівʼє» на святковому столі.
Інгредієнти:
- копчена ковбаса — 250 г;
- твердий сир — 100 г;
- кукурудза консервована — 4 ст. л.;
- мариновані або квашені огірки — 100 г;
- майонез — 200 г;
- сіль, перець — на смак;
- зелень — за бажанням;
- сухарики — 50 г.
Для маринування цибулі:
- цибуля — 2 шт.;
- оцет 9% — 100–150 мл.
- Для яєчних млинців:
- яйця — 3 шт.;
- молоко — 3 ст. л.;
- сіль — на смак.
Приготування
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, залити оцтом і залишити маринуватися на 10–15 хвилин.

Для яєчних млинців змішати яйця з молоком і сіллю. Смажити на сковороді тонкі млинці з обох боків до золотистості. Остудити, скрутити рулетиком і нарізати соломкою.

Ковбасу, сир і огірки нарізати соломкою. У глибоку миску викласти яєчні млинці, ковбасу, сир, огірки, кукурудзу та мариновану цибулю.

Додати майонез, посолити й поперчити, перемішати. Безпосередньо перед подачею всипати сухарики та подрібнену зелень.
Читайте також:
- Де не можна садити помідори: основні помилки, які знищують урожай
- Що посадити біля буряка: дві рослини, які зроблять урожай солодшим і захистять від шкідників
- Буде велика й смачна: чим підживити моркву в останній тиждень травня 2025