Магнітні бурі в Україні: який прогноз сонячної активності 27 жовтня

Магнітні бурі в Україні: який прогноз сонячної активності 27 жовтня

У неділю, 27 жовтня, на Землі очікується слабка магнітна буря рівня G1, яка може спричинити незначні збої в енергосистемах та вплинути на міграційні маршрути птахів і тварин.

Особливо обережними цього дня варто бути метеозалежним і літнім людям, оскільки магнітна активність може негативно позначитися на їхньому самопочутті, - пише Meteoprog.UA.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на високому рівні. За останню добу на Сонці сталося шість спалахів класу С, один М та один Х1,8. Найпотужнішими є сонячні спалахи X-класу. Такі сильні спалахи трапляються не часто.

У разі, якщо вони спрямовані на Землю, такі спалахи та пов'язані з ними КВМ можуть створювати тривалі радіаційні бурі, які можуть пошкодити супутники, системи зв'язку та навіть наземні технології та енергосистеми. Спалахи X-класу можуть спричинити серйозний (G4) або екстремальний (G5) геомагнітний шторм на Землі. Крім того, такі спалахи викликають гарне полярне сяйво.

Очікується, що у неділю геомагнітне поле буде від тихого рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу Х.

Сонячна активність на 27 жовтня:

  • Можливість малого геомагнітного шторму – 5%
  • Ймовірність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 75%
  • Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
  • Кількість сонячних плям – 52.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Можливо зацікавить