«Маємо виграти групу»: відомий екстренер «Волині» спрогнозував виступ збірної України в Лізі націй

«Маємо виграти групу»: відомий екстренер «Волині» спрогнозував виступ збірної України в Лізі націй

Відомий колишній наставник луцької «Волині» Мирон Маркевич поділився враженнями від жеребкування Ліги націй, де нам випали Чехія, Албанія і Грузія.

Про це пише НВ.

У четвер, 8 лютого, відбулося жеребкування нового розіграшу Ліги націй. Збірна України перед самою процедурою розташовувалася у другому кошику дивізіону B. Суперники для команди Сергія Реброва випали наступні: Чехія, Албанія та Грузія. Група B1 для української збірної з конкурентами, яких можна обігрувати — це шанс піднятися до дивізіону А. Минулого розіграшу збірна України на чолі з Олександром Петраковим не зуміла кваліфікуватися рангом вище, посівши друге місце. З сезону 2024/2025 у ЛН є нововведення. Зміни, що можуть стосуватися нашої команди: тепер друге місце групи B зіграє стики з третьою командою дивізіону А. Так само третє місце дивізіону В буде боротися з другою командою групи С. Сам турнір стартує у вересні 2024 року.

Екстренер «хрестоносців» Маркевич  відреагував на дані події.

-  Як вам жеребкування?

- Та нормальний жереб, з усіма командами треба не просто грати, але й вигравати. Жереб хороший, могло бути й гірше.

- Чого варто очікувати від цього турніру?

- Ліга Націй - цікавий турнір. Нам треба вигравати свій дивізіон і підніматися вище.

-  Варто віддавати всі сили сюди, щоби обовʼязково виходити у дивізіон А?

- Ну а чому ні? В нас хороша команда, молода, перспективна. Є велика кількість потрібних футболістів. Так що, я думаю, треба боротися за перше місце і все.

-  Ліга Націй - це шанс побачити нові обличчя в команді?

-  Ну напевно. Це більше питання до тренерів збірної. Але в нас і доросла збірна, і молодіжна дуже хороші. На Олімпіаду ми їдемо, U21 на першому місці у своїй групі. В нас зараз багато є позитиву. Треба тільки це використати.

-  З ким із суперників буде найтяжче: Чехія, Албанія чи Грузія?

-  Всі команди останнім часом прогресують. І збірна Албанії, Грузії - це зараз зовсім інші команди. Ну а чехи — це один із фаворитів групи. Ну але я ще раз кажу, що українська команда зараз на ходу, тому і потрібно боротися за перше місце в групі.

-  Прямий конкурент - це збірна Чехії?

- Та і албанці зараз непростий суперник, грузини також можуть себе яскраво проявити. Але вважаю, що збірна України в підсумку має посісти перше місце.

Довідково:

Мирон Маркевич розпочав тренерську кар'єру у луцькому «Торпедо». А у сезоні 1991-1992 він був головним тренером ФК «Волинь».

Читайте також:

Можливо зацікавить