Мав багато планів та нездійснених мрій: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

32-річному захиснику з Волині Валерію Зенченку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина бійця Ірина Зенченко.

Солдат механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти, механізованого батальйону військової частини А4447 Зенченко Валерію Валерійовичу (31.05.1991 р.н.) був призваний на військову службу під час мобілізації 24 травня 2023року. Із честю та гідністю він разом із побратимами боронив цілісність нашої держави на Запорізькому напрямку.

Загинув житель Нововолинська 28 жовтня 2023 року від множинних проникаючих уламкових поранень тулуба та кінцівок з ушкодженням внутрішніх органів несумісних з життям, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької області.

Валерій відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі.

Перебуваючи у зонах активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримувати усіх, переконуючи, що все буде добре.

Хто його знав, говорить, що такі люди, як він – зустрічаються вкрай рідко.

«Я пишаюсь своїм чоловіком, а донька – своїм батьком-Героєм. Батьком з великої літери. Валерій усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій», - каже Ірина.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить