Медовий торт, що тане в роті: простий рецепт від луцької фудблогерки

Медовий торт, що тане в роті: простий рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати домашній медовий торт.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».

Коржі (8шт. діаметром 18см):

  • 70гр. меду;
  • 2 яйця;
  • 180гр. цукру;
  • 100гр. масла;
  • цедра одного апельсина;
  • 1ч.л соди;
  • +/-400гр. борошна.

Мед, масло, цукор, цедру поміщаємо в каструльку і ставимо на невеликий вогник. Чекаємо доки маса стане однорідною. Після закіпання проварюємо хвилину постійно помішуючи.

Знімаємо з вогню і додаємо соду. Перемішуємо. Далі масу поміщаємо до більшої ємкості, даємо трохи охолонути і додаємо холодні яйця, перемішуючи швидко вінчиком.

У кілька прийомів додаємо борошно. Виклалаємо тісто на поверхню і вимішуємо до однорідності. Тісто повинне бути еластичне, м'яке і не липнути до рук.

Розкатуємо ковбаску і ділимо її на 8 рівних частин. З частинок формуємо кульки, які перекладаємо на дошку присипану борошном. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30хв. Кожну кульку тонко розкатуємо на пергаменті. Вирізуємо круг 18см. Випікаємо при 180° 6хв.

Крем:

  • 400мл. молока;
  • 200гр. цукру;
  • 2 яйця;
  • 55гр. крохмалю;
  • 270мл. жирних вершків від 30%.

Яйця збовтуємо вінчиком і додаємо цукор та крохмаль. Вимішуємо до однорідності, щоб не залишилось грудочок крохмалю. Молоко ставимо на невеликий вогонь і доводимо до майже кипіння.

Цівкою вливаємо молоко до яєчної маси, постійно помішуючи вінчиком. Відправляємо масу знову в каструльку в якій підігрівали молоко. Ставимо на невеликий вогонь і проварюємо масу до загущення. Вона повинна бути, як тісто на кекс. Це орієнтовно 10 хв.

Не забувайте постійно помішувати вінчиком, щоб не пригоріла. Переливаємо масу в ємкість, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути при кім. температурі. Відправляємо в холодильник на 3 год.

Пробиваємо масу блендером. Окремо, до крутих піків збиваємо вершки. У три прийоми вводимо вершки в заварну основу перемішуючи лопаткою. Підложку промазуємо кремом і викладаємо корж.

Наносимо 3-4ст. крему і промазуємо поверхню. Викладаємо наступний корж і т.д. Один корж подрібнити в крихту. Торт промазуємо кремом і присипаємо крихтою. Ставимо тортик на 5-6год. в холодильник.

Читайте також:

Можливо зацікавить