Медовий торт, що тане в роті: простий рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати домашній медовий торт.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».
Коржі (8шт. діаметром 18см):
- 70гр. меду;
- 2 яйця;
- 180гр. цукру;
- 100гр. масла;
- цедра одного апельсина;
- 1ч.л соди;
- +/-400гр. борошна.
Мед, масло, цукор, цедру поміщаємо в каструльку і ставимо на невеликий вогник. Чекаємо доки маса стане однорідною. Після закіпання проварюємо хвилину постійно помішуючи.
Знімаємо з вогню і додаємо соду. Перемішуємо. Далі масу поміщаємо до більшої ємкості, даємо трохи охолонути і додаємо холодні яйця, перемішуючи швидко вінчиком.
У кілька прийомів додаємо борошно. Виклалаємо тісто на поверхню і вимішуємо до однорідності. Тісто повинне бути еластичне, м'яке і не липнути до рук.
Розкатуємо ковбаску і ділимо її на 8 рівних частин. З частинок формуємо кульки, які перекладаємо на дошку присипану борошном. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30хв. Кожну кульку тонко розкатуємо на пергаменті. Вирізуємо круг 18см. Випікаємо при 180° 6хв.
Крем:
- 400мл. молока;
- 200гр. цукру;
- 2 яйця;
- 55гр. крохмалю;
- 270мл. жирних вершків від 30%.
Яйця збовтуємо вінчиком і додаємо цукор та крохмаль. Вимішуємо до однорідності, щоб не залишилось грудочок крохмалю. Молоко ставимо на невеликий вогонь і доводимо до майже кипіння.
Цівкою вливаємо молоко до яєчної маси, постійно помішуючи вінчиком. Відправляємо масу знову в каструльку в якій підігрівали молоко. Ставимо на невеликий вогонь і проварюємо масу до загущення. Вона повинна бути, як тісто на кекс. Це орієнтовно 10 хв.
Не забувайте постійно помішувати вінчиком, щоб не пригоріла. Переливаємо масу в ємкість, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути при кім. температурі. Відправляємо в холодильник на 3 год.
Пробиваємо масу блендером. Окремо, до крутих піків збиваємо вершки. У три прийоми вводимо вершки в заварну основу перемішуючи лопаткою. Підложку промазуємо кремом і викладаємо корж.
Наносимо 3-4ст. крему і промазуємо поверхню. Викладаємо наступний корж і т.д. Один корж подрібнити в крихту. Торт промазуємо кремом і присипаємо крихтою. Ставимо тортик на 5-6год. в холодильник.
Читайте також:
- Чим підживити помідори у період цвітіння: найефективніші способи
- Домашнє морозиво з трьох інгредієнтів: рецепт від луцької фудблогерки
- Отримаєте гарний врожай: чим підживити кабачки в червні