«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

У Берестечку, що на Волині, благодійники спільно з місцевою владою відкрили вуличний спортивний майданчик з тренажерами для мешканців громади та ВПО, які проживають у ній.

У п'ятницю, 10 листопада, відбулося урочисте відкриття вуличного спортивного майданчика у місті Берестечко. Тренажери та інший спортивний інвентар встановили поблизу гуртожитка ПТУ № 27, в якому проживають 30 ВПО. Це стало можливим завдяки сприянню благодійного фонду «Рокада», який є виконавчим партнером UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні. 

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

Соціальна працівниця по роботі з громадою БФ «Рокада» на Волині Олена Кузьмич розповіла журналістам ВСН, що такі майданчики потрібні не тільки ВПО, а й студентам та мешканцям громади, адже це забезпечує активне дозвілля та згуртовує людей:

«Рокада« опікується ВПО, які проживають на території Волинської області та надає їм соціальну, психологічну, юридичну та непродовольчу допомогу. Під нашою опікою перебуває 19 прихистків і у 12 з них, за підтримки ВПО та місцевої влади, ми реалізовуємо громадські проєкти. Ми збирали ідеї ВПО та місцевих жителів, обговорювали, захищали їх перед нашими донорами і втілювали у життя.

Більшість наших проєктів - це відкриті спортивні майданчики. Це важливо, тому що у віддалених громадах їх мало хто встановлює, а це насправді потрібно всім: не лише внутрішньо переміщеним особам, але й місцевим жителям. ВПО проживають у гуртожитках від навчальних закладів, переважно ПТУ, коледжів і студентам теж потрібне активне дозвілля. Таке спільне проведення часу важливе для інтеграції ВПО у приймаючу громаду».

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

Зі слів представників фонду, такі спортивні майданчики стають гарною комунікаційною платформою, оскільки сюди можуть приходити і місцеві мешканці, він є у вільному доступі, а ВПО мають нагоду налагодити соціальні контакти.

«Цей проєкт реалізований в рамках роботи СССМ - напрямку (Camp Coordination and Camp Management, тобто комунікація і управління місцями компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, - ред.) благодійного фонду «Рокада». Берестечко - одне з таких місць. На сьогодні тут проживає 30 вимушених переселенців. Власне, з метою покращення їх інтеграції та умов проживання, за їхньою ініціативою був реалізований цей спортивний майданчик.

Ми завжди запитуємо: як вони почуваються, чи в безпеці, чи в комфорті вони тут. І вони казали, що дуже вдячні за ті умови, які надав їм навчальний заклад, але активностей спортивних тут їм не вистачало, оскільки дещо віддалений від міста цей гуртожиток. Був написаний громадський проєкт і завдяки підтримці УВКБ ООН ми змогли реалізувати і забезпечити встановлення цих тренажерів тут», - розповіла Тетяна Франчук, соціальна працівниця по роботі з громадами БФ «Рокада» на Волині.

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

Тетяна Франчук зауважила, що проєкти фонду - це завжди співпраця. Так, представники ПТУ № 27 взяли на себе демонтаж із майданчика старих конструкцій та встановлення нових за власний кошт. У «Рокаді», своєю чергою, закупили тренажери, загальною вартістю близько 150 тисяч гривень.

«І дорослі, і діти тепер зможуть тут займатися спортом, будуть вдосконалювати свої фізичні можливості. Зараз, як ніколи, нам потрібна здорова нація, щоб давати відсіч ворогам, які хочуть прийти на нашу землю», - зазначив директор професійно-технічного училища № 27 у місті Берестечку Олександр Лейбик.

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт
«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт
Гуртожиток ПТУ № 27 у Берестечку, де проживають 30 переселенців

Дехто з ВПО проживають у Берестечківському гуртожитку ПТУ № 27 з самого початку повномасштабного вторгнення. Кажуть, про подібний майданчик могли лише мріяти.

«Нам дійсно не вистачало такого майданчика, ми його дуже хотіли. Зараз приємно здивовані, бо думали, що тренажерів буде менше. Тепер буде де активно провести час та поспілкуватися. Ми надзвичайно вдячні благодійникам за такий подарунок», - кажуть ВПО.

«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт«Ми про нього мріяли»: у місті на Волині реалізували благодійний проєкт

Довідка: 

Благодійний фонд «Рокада» засновано у 2003 році. «Рокада» — виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Мета Фонду — надавати соціальну підтримку біженцям і шукачам притулку, мобілізувати спільноти біженців та сприяти їхній інтеграції в українське суспільство. Місія Фонду — захист прав біженців через адвокацію та просвіту.

З початку повномасштабної війни в Луцьку діє офіс благодійного фонду «Рокада», що опікується внутрішньо переміщеними особами (ВПО) на території Волинської області: надає їм психологічну, юридичну, соціальну та гуманітарну допомогу.

Гаряча лінія фонду у Волинській області: 067 447 08 84

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

Павло Лебідь

Суд вирішив зняти електронний браслет із скандальновідомого Паші «Мерседеса», що служив на Волині

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Євробачення 2024

Поява артиста з Волині Yaktak на «Євробаченні» виявилась жартом

Поховання військового
відео

Скорботний кінець квітня: на Волині попрощались із Героєм Сергієм Омельчуком

втрати війна

Без батька залишилося двоє дітей: обірвалося життя Героя з Волині Ігоря Стецюка

Під час пожежі на Волині травмувався 59-річний чоловік
фото

Під час пожежі на Волині травмувався 59-річний чоловік