Мобілізація 2024: кому потрібно з'явитися до ТЦК у травні навіть без повістки

оновлення даних в ТЦК

Від 18 травня чоловіки віком від 18 до 60 років повинні будуть з'явитися в ТЦК протягом 60 днів для оновлення персональних даних. До цього часу діють попередні правила мобілізації під час воєнного стану, які зобов’язують військовозобов'язаних у певних випадках відвідати військкомат.

Про те, кому потрібно з’явитися в ТЦК без повістки, пише ТСН.

В умовах воєнного стану усі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні прийти до військкомату, якщо потрібно:

  • змінити місце проживання в межах України;
  • потрібно виїхати за кордон не більше ніж на 3 дні;
  • повідомити про зміну персональних даних;
  • повідомити про втрату військово-облікового документа;
  • оновити дані з інформацією в ТЦК;
  • підтвердити право на відстрочку.

Після 18 травня новий закон зобов'язує чоловіків віком від 18 до 60 років з'явитися в ТЦК для того щоб уточнити адресу проживання, електронну пошту, номер телефону та інші персональні дані. Уточнити свої дані можна не тільки в ТЦК, але й у Центрі надання адміністративних послуг, а також через електронний кабінет призовника.

У разі невиконання цього обов’язку упродовж 60 днів керівник ТЦК і СП має право звернутися до поліції для адміністративного затримання громадянина.

Якщо затримання неможливе, керівник ТЦК і СП надсилає громадянину рекомендованим листом вимогу про виконання обов'язків.

Якщо обов'язки не виконано протягом 10 днів, ТЦК і СП звертається до суду про тимчасове обмеження права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимоги.

Читайте також:

Можливо зацікавить