На момент загибелі тата донечці не було і двох років: історія молодого Героя з Волині

Герой Волинь

Солдат з Волині Сергій Косько загинув 16 липня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Лиман Перший Куп'янського району Харківщини. Воїну назавжди 30.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Сергій Анатолійович родом із села Череваха Волинської області. Жив у селищі Цумань. Здобув середню освіту. Більшість цивільного життя працював будівельником. Вільний час присвячував близьким і друзям.

На початку повномасштабного російського вторгнення, 4 березня 2022 року, чоловік був призваний на військову службу до Збройних Сил України. Він долучився до лав 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Обіймав посаду розвідника-навідника розвідувального відділення. Разом із побратимами воював на Житомирщині, Миколаївщині, Дніпропетровщині, Донеччині та Харківщині.

«Сергій – наш Герой! Він віддав своє життя за наш спокій, хоч був ще такий молодий. Хто його знав, говорять, що такі люди, як він, зустрічаються вкрай рідко. Я пишаюсь своїм чоловіком, а донька – своїм батьком-Героєм. Батьком з великої літери. Сергій усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійсненних мрій. Він був справжнім патріотом своєї держави», – зазначила його дружина Віта.

Поховали військового в рідному селі.

Вдома на Сергія чекали мама, сестра, дружина і донька, якій на момент загибелі тата не було і 2 років.

Читайте також:

Можливо зацікавить