Понад пів року рідні сподівались, що живий: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

43-річному розвіднику з Волині Роману Мигдалю просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Олена Мигдаль

За життя Роман Володимирович мав дружину та двох дітей, проявляв проактивну громадянську позицію.

З 2014 року займався волонтерською діяльністю, регулярно допомагав ЗСУ та цивільному населенню у зоні бойових дій. Роман міг знайти абсолютно все за потребами військових.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, як справжній патріот, вступив в лави територіальної оборони та очолив її в рідному селі та паралельно проходив курси підготовки в Україні за фахом стрілець-зенітник, а вже в січні 2023 року пішов добровольцем у лави військовослужбовців ЗСУ для захисту нашої держави і почав нести службу в 33 окремій механізованій бригаді командиром 2 розвідувального відділення розвідувального взводу 2 механізованого батальйону. Проходив навчання закордоном та отримав нагороду «Золотий турнікет».

Романа Володимировича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня від 24 червня 2023 року.

Від 21 липня 2023 року Романа вважали зниклим безвісти, тож до останнього рідні надіялися та вірили, що він повернеться живим.

Та дива не сталося. Мужній, сміливий, відважний Герой повернувся додому Ангелом небесного Війська.

Загинув Мигдаль Роман Володимирович 21.07.2023 року під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу району зосередження розвідувальної групи в районі н.п. Мала Токмачка Запорізької області, отримав поранення несумісне з життям.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить