У Луцьку розповіли, як отримати касовий апарат безоплатно

У Луцьку розповіли, як отримати касовий апарат безоплатно

З 1 жовтня в Україні повернули штрафи за торгівлю без касових апаратів. Йдеться про необхідність для підприємців застосовувати реєстратори розрахункових операцій (скорочено РРО). Журналісти ВСН дізналися, як отримати касовий апарат безоплатно.

Встановлення касових апаратів дозволить збільшити надходження до бюджету, адже тоді підприємець не зможе уникнути сплати податків. Є два види касових апаратів – класичні РРО (які ми часто бачимо на касах у магазинах) та програмні РРО. У Головному управлінні ДПС у Волинській області розповіли: отримати програмний РРО можна у дуже швидкий та зручний спосіб.

«Класичний реєстратор має пройти певні процедури: внесення у держреєстр, наявність програмного забезпечення і за нього щомісяця потрібно платити. Це також впливає на бізнес. Програмний РРО від ДПС – безкоштовний та зручний», – зауважив начальник територіального відділу податкових сервісів Головного управління ДПС у Волинській області Валерій Сургент.

У Луцьку розповіли, як отримати касовий апарат безоплатноУ Луцьку розповіли, як отримати касовий апарат безоплатно
Щоб отримати програмний реєстратор від податкової служби, потрібно:

  • отримати електронний цифровий підпис. Це можна зробити безпосередньо у податковій;
  • зайти у свій електронний кабінет на сайті ДПС України. Там можна подавати звітність, переглядати особисті дані тощо;
  • зареєструвати свою господарську одиницю (магазин, кафе тощо). Для цього треба заповнити заяву та отримати квитанцію про прийняття.
  • заповнити заяву про реєстрацію ПРРО;
  • надати дозвіл, аби інші суб’єкти могли заходити у програму, наприклад, наймані працівники;
  • завантаження програми на зручний для вас пристрій на базі IOS, Android чи Windows.

Після встановлення програми можна офіційно та законно проводити усі розрахункові операції. Проте пристрій повинен бути постійно підключений до мережі інтернет. Валерій Сургент зазначив, що загалом для цієї операції потрібно витратити не більше години часу. Робота з таким ПРРО нічим не відрізняється від роботи з класичним РРО: відкриття та закриття зміни, проведення операцій, наявність чеків в електронному вигляді.

Нагадаємо, у Головному управлінні ДПС у Волинській області розповіли про зміни, які чекають на приватних підприємців з 1 жовтня. Зокрема, повернення податкових перевірок та штрафи, які для деяких категорій бізнесів «поставили на паузу» рік тому. 

Читайте також:

Можливо зацікавить