На Волині солдат поїхав на ніч до коханої, а наступного дня його записали в дезертири. Відео

На Волині солдат поїхав на ніч до коханої, а наступного дня його записали в дезертири. Відео

На Ковельщині солдат поїхав на ніч до коханої, а наступного дня його вже встигли записати в дезертири, попри те, що зранку повернувся до частини.

Його звинувачували спочатку в дезертирстві зі зброєю, а потім в непокорі, яка полягала в тому, що військовий ніби то не виконав наказу про чергування, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Сам хлопець каже: такого наказу йому не давали, був зовсім інший – який він виконав, і поїхав на побачення, навіть не підозрюючи, чим згодом для нього обернеться ця історія.

Це було на Ковельщині. Молодий військовослужбовець порозвозив військових, які чергували на блокпосту і поїхав до своєї дівчини у Нововолинськ. На ранок по дорозі до військової частини його і затримали. Виявляється за час, коли той був на побаченні, його встигли записати в дезертири. Понад рік йшли суди, але для дезертирства достатніх доказів не знайшлось.

Фактично вже під завісу судового розгляду в суді першої інстанції обвинувачення з дезертирства поміняли на непокору, себто, що не виконав наказу виконуючого обов'язки командира про чергування. За це й засудили на 5-ть років позбавлення волі, замінивши їх роком іспитового терміну. Однак захисник військового каже, що вони з'ясували на засіданні в Шацькому судді, що командир Фостик не давав жодного наказу, натомість його давав командир взводу Войтович і то він стосувався не чергування, а іншого.

Сам обвинувачений не визнає своєї вини в інкримінованому йому злочині.

«Я наказ свого безпосереднього командира Войтовича виконав, людей я відвіз, після чого я самовільно поїхав до своєї дівчини у місто Нововолинськ. Своєї вини я не визнаю в тому, що мені мій безпосередній командир Фостик, такий як і Войтович не віддавав наказу про чергування», - каже обвинувачений.

Не визнавав своєї вини він і в суді першої інстанції, хоча там зробили висновки, що він визнав і щиро розкаявся у скоєному. Ба більше, як зауважила захисник під час допиту свідків, так і не було з'ясовано, то якого саме із командирів наказ мав виконуватись і про що. Тож в апеляції клопотали допитати їх повторно і врешті скасувати обвинувальний вирок суду. Одначе прокурор проти, мовляв, не треба вже нікого нічого перепитувати, доз'ясовувати.

«В судді першої інстанції дані особи допитувались неодноразово і як на той час вважала сторона захист,у в них були розбіжності, через те ми їх допитували більше двох раз. Тим більше проводиться їх одночасний допит, де всі розбіжності були судом першої інстанції з'ясовані», - каже прокурор Олександр Жовтоніг. 

Уточнює, що тоді і з'ясували що наказ належить командиру Войтовичу, а передавав його до обвинуваченого інший командир Фостик.

Колегія суддів Волинського апеляційного суду вирішила ніяких свідків не допитувати, а вирок Шацького районного суду лишити без змін.

Читайте також:

Можливо зацікавить