На Волині військовий, який був у відпустці, кинув в односельчан гранату: як його покарали

На Волині військовий кинув в односельчан гранату

Волинянин опинився на лаві підсудних за умисне вбивство. На щастя, всі потерпілі живі. Інцидент стався в липні 2023 року під сільським магазином у селі Коршів, що в Луцькому районі. Військовий, який був у відпустці, кинув в односельчан гранату, яку прихопив із собою з фронту як сувенір.

Конфлікт між місцевими виник під час посиденьок за пляшкою пива біля магазину, повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Нині судять військового Тараса Хомилюка, який напився й після сварки з односельчанином кинув тому під ноги гранату. На момент події біля магазину перебували близько двадцяти людей. На щастя, граната не вибухнула.

Потерпілий Віктор Колупанов розповів, що конфлікт між ним і військовим, імовірно, виник через те, що він послуговується російською мовою, адже має російське коріння.

«Хомилюк почав рвати кільце в тій гранаті, але в нього щось не виходило. Сергій Миронюк із нього сміявся, казав, що це муляж. Потім Тарас вирвав кільце і кинув гранату. Я чекав, що буде, адже не знав, муляж чи ні. А Тарас Хомилюк кинув і зразу побіг убік», – пригадав на судовому засіданні свідок.

Спочатку ніхто з присутніх усерйоз цієї витівки не сприйняв. Чоловіки подумали, що ображений односельчанин вирішив просто їх налякати. Ось тільки граната була бойова і дивом не здетонувала. Уже пізніше всі зрозуміли, якої небезпеки уникнули.

Тарас Хомилюк нині під вартою. Йому кваліфікують умисне вбивство.

Читайте також: 

Можливо зацікавить