Найпопулярніший десерт в Португалії: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати паштель де ната

рецепт десерту

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати популярний португальський десерт паштель де ната.

Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.

Паштель де ната - це корзинки з хрусткого тіста з начинкою із заварного крему. Вперше їх приготували монахи у монастирі в Белемі понад 300 років тому, бо багато білків йшло для накрохмалювання одягу, а жовтки залишалися. З часом схожий десерт почали готувати і в інших країнах. У Португалії й досі деякі пари вважають за добру прикмету в день весілля відвідати кондитерську з паштель да ната та з’їсти по десерту, аби шлюб тримався вічно.

Інгредієнти для листкового бездріжджового тіста:

  • 60г масла 82%(1);
  • 300г борошна;
  • 2г солі;
  • 3г цукру;
  • 120г води;
  • 160г масла 82%(2).

Приготування:

1.Змішати усі інгредієнти окрім масла(2) протягом 5хв.

2.Розкатати тонким шарим і охолодити в холодильнику протягом 1год (можна залишити на ніч).

3.Масло (2) сформувати в пласт.

4.Тісто розкатати вдвічі більше за масло та вкласти його в середину.

5.Розкатати до 7-8мм і зробити складування.

6.Охолодити тісто в холодильнику протягом 30хв.

7.Повторити ці дії ще двічі.

8.Залишити в холодильнику на 1-2 год.

9.Розкатати до 3мм. та скрутити в рулет.

10.Нарізати шматочки по 1.5 см.

11.Охолодити протягом 30 хв.

12.Сформувати основу і охолодити в морозильній камері протягом 15 хв.

Інгредієнти для яєчної основи

  • 60г жовтка (+- 3 яйца);
  • 50г яйця (1шт);
  • 90г цукру;
  • 300г вершків 30%;
  • 150г молока 2.5%;
  • ваніль(опціонально).

Приготування:

1.Нагріти молоко з вершками до 40 °C.

2.З’єднати всі інгредієнти.

3.Розлити по формах.

4.Випікати при температурі 180°C (+ конвекція) 25-28хв.

Читайте також:

Можливо зацікавить