Найпопулярніший десерт в Португалії: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати паштель де ната
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець розповів, як приготувати популярний португальський десерт паштель де ната.
Відповідне відео він оприлюднив у соцмережах.
Паштель де ната - це корзинки з хрусткого тіста з начинкою із заварного крему. Вперше їх приготували монахи у монастирі в Белемі понад 300 років тому, бо багато білків йшло для накрохмалювання одягу, а жовтки залишалися. З часом схожий десерт почали готувати і в інших країнах. У Португалії й досі деякі пари вважають за добру прикмету в день весілля відвідати кондитерську з паштель да ната та з’їсти по десерту, аби шлюб тримався вічно.
Інгредієнти для листкового бездріжджового тіста:
- 60г масла 82%(1);
- 300г борошна;
- 2г солі;
- 3г цукру;
- 120г води;
- 160г масла 82%(2).
Приготування:
1.Змішати усі інгредієнти окрім масла(2) протягом 5хв.
2.Розкатати тонким шарим і охолодити в холодильнику протягом 1год (можна залишити на ніч).
3.Масло (2) сформувати в пласт.
4.Тісто розкатати вдвічі більше за масло та вкласти його в середину.
5.Розкатати до 7-8мм і зробити складування.
6.Охолодити тісто в холодильнику протягом 30хв.
7.Повторити ці дії ще двічі.
8.Залишити в холодильнику на 1-2 год.
9.Розкатати до 3мм. та скрутити в рулет.
10.Нарізати шматочки по 1.5 см.
11.Охолодити протягом 30 хв.
12.Сформувати основу і охолодити в морозильній камері протягом 15 хв.
Інгредієнти для яєчної основи
- 60г жовтка (+- 3 яйца);
- 50г яйця (1шт);
- 90г цукру;
- 300г вершків 30%;
- 150г молока 2.5%;
- ваніль(опціонально).
Приготування:
1.Нагріти молоко з вершками до 40 °C.
2.З’єднати всі інгредієнти.
3.Розлити по формах.
4.Випікати при температурі 180°C (+ конвекція) 25-28хв.
Читайте також:
- Літній раціон: нутриціологиня з Волині розповіла, що їсти і від чого відмовитися у спеку
- Світязькі пончики: скільки коштують цього сезону та які начинки обирають відпочивальники