Не лише картопля: які овочі варто підгортати для кращого врожаю

Не лише картопля: які овочі варто підгортати для кращого врожаю

Підгортання - це простий, але ефективний прийом, який допомагає отримати кращий урожай не лише з картоплі, а й з інших городніх культур: капусти, томатів, огірків, моркви, порею та навіть кукурудзи.

Це допомагає не лише зміцнити стебло, а й активізувати ріст коренів, зберегти вологу, зменшити вплив спеки або холоду, а також зробити рослини стійкішими до вилягання, - пише UkrMedia.

Що ще підгортати на городі, крім картоплі?

Капуста. Попри те, що капуста не утворює додаткових коренів, підгортання робить її більш стійкою та компактною, допомагає зберегти вологу в ґрунті. Крім того, утворений рівчак полегшує полив. Підгортати слід обережно, уникаючи засипання центру розетки.

Томати. Помідори охоче формують додаткові корінці на заглибленій частині стебла. Це покращує живлення та укріплює рослину. Підгортати їх можна раз чи двічі за сезон, коли вже з’являються зав’язі. Процедура особливо ефективна у поєднанні з мульчуванням.

Огірки та кабачки. Підгортання цих культур зміцнює стебло, але через поверхневу кореневу систему процедуру потрібно виконувати з обережністю. Землю краще не розпушувати поруч, а підсипати суміш із ґрунту й компосту до основи рослини.

Морква. Коли верхівки коренеплодів з’являються на поверхні, їх варто прикрити землею. Це запобігає зеленінню та втратам урожаю.

Цибуля-порей. Підгортання тут не подовжує ніжку, але сприяє її відбілюванню, покращуючи смак і структуру. Процедуру проводять після формування стебла.

Кукурудза. Високі рослини підгортають для підвищення стійкості до вітру. Це особливо актуально в період активного росту.

Квасоля. Деякі сорти кущової квасолі також потребують підгортання, аби краще триматися вертикально.

Читайте також:

Можливо зацікавить