Неймовірна капуста пелюстка на зиму: як приготувати яскраву закуску
Маринована капуста з буряком — це смачна та корисна закуска, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Капусти пелюстка відрізняється своїм неповторним смаком та яскравим кольором через сік буряка.
Простий рецепт, який ви зможете повторити вдома, - пише Уніан.
«Бонусом» до основного продукту йдуть маринована морква і буряк - не менш смачні, ніж сама капуста. Всього 10 хвилин вистачить вам, що приготувати такі смачні припаси на рік.
Капуста пелюстка на зиму з буряком
- Капуста білокачанна - 1,2 кг.
- Морква - 250 г.
- Буряк - 350 р.
- Часник - 3 зуб.
- Цукор - 100 г
- Сіль - 1 ст. л.
- Оцет - 100 мл.
- Соняшникова олія - 100 мл.
- Вода - 500 мл.
- Перець чорний горошком-1/2 ч. л.
Капусту нарізати квадратами зі стороною приблизно 3 см. Моркву і буряк почистити і натерти на крупній тертці. Часник нарізати пластинками.
Приготувати маринад. Для маринаду в миску висипати цукор, сіль, оцет, олію. Воду довести до кипіння і злегка остудити. Влити в миску з іншими інгредієнтами і розмішати до розчинення цукру.
У трилітрову банку викласти шарами капусту, буряк і моркву. Посипати шари часником і горошком перцю. Залити маринад в банку і прим'яти овочі. Залишити капусту на 8 годин при кімнатній температурі, потім переставити на добу в холодильник. Після цього капуста готова до вживання, але можна зберігати її довше.
Капуста пелюстка без буряка
- Капуста - 1 кг.
- Морква - 2 шт.
- Часник - 3 зубч.
- Оцет - 100 мл.
- Вода - 1 л.
- Цукор - 150 г.
- Сіль - 2 ст. л.
- Соняшникова олія - 6 ст. л.
- Кмин - 1 ч. л.
- Коріандр - 1 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Перець горошком - 5 шт.
- Запашний перець - 5 шт.
Капусту нарізати великими квадратами, моркву - півкільцями. Викласти в каструлю. Додати запашний і чорний перець, лавровий лист, пластинки часнику, кмин і коріандр.
Воду для маринаду довести до кипіння. Додати цукор, сіль і оцет, знову прокип'ятити і вимкнути. Овочі залити маслом і гарячим маринадом. Накрити овочі в каструлі тарілкою і поставити зверху вантаж. Залишити на добу. Після цього капуста готова.
Читайте також: